Bilder på maggen..

Tänkte klämma in lite bilder på tjokkisen - så här nyårsafton till ära, hehe.


Här har vi från sidan.. Har inte gått upp nånting i vikt än, om man ser det som jag ser det.. hehe. Nej men i början av graviditeten så mådde jag ju väldigt illa dygnet runt och kunde knappt få i mig nån mat alls. Så då gick jag ner från 75kg till 67kg.. ganska drastiskt. På några veckor bara. Nu har jag dock gått upp de 8 kilona igen så.. hehe. Den tatueringen jag har där på sidan kommer väl inte bli alltför vacker heller.. men man kan ju alltid hoppas på det bästa!


Rat framifrån.. haha. Det ser lite kul ut tycker ja.. Ser ju ut som ett stort stoort ägg? Lite gulligt. Värsta klotet, hehe. Så så där ligger det till.

Ska visa två bilder för att visa lite skillnad.. ena bilden är från vecka 12 och den andra är densamma som den översta bilden här uppe. Från vecka 22 då.

 
Sådärja...

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!!

Vecka 22.

Kroppen: Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Barnet: Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Kort summering av julen 2008!

POFF sa det så var julen borta i ett naffs. Så är det alltid... det tar låång tid för den att komma, men försvinna... det kan den göra hur fort som helst. Hur som helst så har det ju varit en toppenjul! Jättemysigt tillsammans med alla nära och kära! Julafton gick över väldigt snabbt tycker jag. Och jag åt och åt och åt... hehe. Först var vi hos syster med min familj och sen kom Linda och Bosse(=Daniels syster och pappa) för lite julfirande. Mycket trevligt!

Mycket klappar fick vi också.. välbehövliga grejer! Jag älskade alla julklapparna vi fick=) Barnkläder, sovpåse till bäsen, sängkläder till oss, en gasolgrill, köksgrejer, pengar och hej o hå! Alla klappar va perfekta! Så TACK alla!! Av Daniel fick jag en parfym och ett presentkort=) Mumma!

  
Lite klappar. Mormor, Spike, brorsan och Alexander. Alexander & Alicia.


Fick in jordens finaste bild på Alicia också.. är jag inte en bra fotograf så säg? hehe.

 
Alicia & Daniel. Mamma & Tomten=)

Det var julafton det. I fredags åkte jag och Daniel till Sirpa & Kent uppe i Sysslebäck och stannade där över natten. Det var hur trevligt som helst och jag bara älskar naturen där uppe! Där hade dom ju riktig vinter!! Massa snö och 15 grader kallt! Underbart! På fredagskvällen käkade vi lite mat och snackade skit och sen på lördagen åkte vi snöskoter!! Hur coolt som helst. Vi åkte uppöver och snacka om att det var mycket snö där uppe, jises. När man gick av skotern hade man snö upp till låren.. Heelt galet. Jag och Daniel hade en skoter, Sirpa och Kent hade en och sen hade vi Benny med oss. En granne och vän till dom. Vi åkte uppför världens längsta och brantaste backe jag sett.. då vart jag lite nervös faktiskt, hehe. Lite bilder kommer här!

  
Jag innan turen. Utsikt eller? Daniel.. fullpackad? Med ryssmössa;D

 
Sååå fiiint! Sjön vi åkte över.. isen var blöt. Sirpa blev förskräckt, hehe.

Min första skotertur vart en upplevelse=) Jag skulle gärna göra om det igen! Nu ska jag gå ner till Daniel.. vi ska sitta uppe och vänta på hockeyn som börjar halv ett inatt. Junior-VM. Wihoo..

Pussokram!

Vecka 21.

Vecka 21 - 22 dec - 28 dec 2008
Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern, det kan man avhjälpa genom att dricka mycket. På så sätt rensas kroppen från slaggprodukter.
Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt. Unvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och miniralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytandemedicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

♥-♥-♥

Jo tack, halsbränna och sura uppstötningar började jag få redan förra veckan. Inte sådär jättetrevligt. Har aldrig haft halsbränna förut. Ingen trevlig första-grej att uppleva dock, hehe. Har jag berättat att hon börjat sparka där inne? Det har hon iaf.. det är full rulle. Mest på kvällarna, men man känner lite stötar då och då under dagarna också=).

Just nu sitter jag och väntar på att Daniel ska bli klar, så ska vi åka in till Karlstad och fixa de sista julklapparna och handla resten av maten som vi har kvar. Sen är det klappat. Igår bakade vi massa julgodis, I love it!! Knäck, kola och ROCKY ROAD.. fifan va gott det var!! Och knäcken blev peeerfekt. Kolan blev dock lite seg, hehe. Men god blev den ju iaf. Rocky road är bara ett måste att göra! Uuuuh va gott det var.. och LÄTT att göra. Smält bara choklad och släng i marshmallows, dumle och jordnötter. Häll ut det på en plåt och låt det stelna. Sen är det klart=) MmmmmMMmmMMmmmmm! Hallelujah!

Nu ska vi kila!
Pussokram!

Jul, jul, stråååålande juuul!

Jag älskar julen och allt som har med det att göra. Jag blir som ett litet barn på julafton fortfarande.. Alla förväntningar, allt mys och allt som finns att ÄTA!! :D haha. Jag är galet sugen på julmaten redan.. tänk er: rödbetssallad, prinskorv, mormors köttbullar, mormors sås, janssons, skinka!! GAAAH, tur att det snart är dags!

Alla förberedelser gillar jag också.. baka julgodis, pynta, laga maten. Usch, så härligt. Fick provsmaka knäck häromdan när vi var o kikade på Alexander och hans luciatåg på dagis. Det var mumma=).

Nu är det bara snön som fattas.. Hoppas på en vit jul!!


Jag och Daniel ska strax åka och handla lite. Ska köpa massa ingredienser till baket inför begravningen på torsdag. Vi ska baka bullar och mockarutor. Sen ska jag nog testa på att göra egen knäck här hemma. Har aldrig gjort det utan nån annan med mig.... så fi får väl se om det går att äta, hehe.

Pussokrams!

Vecka 20.

Vecka 20 - 15 dec - 21 dec 2008
Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Namn åt lilltjejen..

Usch på er... ni var väldigt dåliga på att ge namnförslag. Så upp till bevis nu! Ni har helt fria händer=) Det borde dock passa med mellannamnen som är Linda René.. annars så=). Vi har ett på lager iaf.. det kommer nog antagligen bli det också.. haha. Men vadå.. ni får väl jobba lite=).

xoxo!

Aptråkigt

Nu ska jag vara så där skittråkig och kopiera Jeas senaste inlägg.. har bannemig inget bättre för mig. So, what the hell!

ALLMÄNT

Namn: Elin Marie Gulliksson
Piercingar: Öron och tunga. Har haft i naveln och ögonbrynet..
Tatueringar: Två sånna ja.
Längd: 168 cm
Skostorlek: 37/38
Hårfärg: Mörkbrun.
Är du kär i någon: Givetvis.. i min Daniel=)
Önskar du att du bodde någon annanstans: Absolut inte, har världens bästaste hus.
Tänker du på självmord: Neej.
Tycker andra att du är attraktiv: De som tänder på gravidmage, javisst. De andra, not so much gissar jag.
Vilket shampoo använder du: Barnängen, pearl.
Vilken parfym använder du: Escada, moon sparkle.
Vad är du rädd för: Källaren.. där vill man inte bli inlåst.
Gillar du att tvätta: Usch nej.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Jo.

SENASTE

Film du hyrde: Mycket bra fråga.. kommer ej ihög.
Film du köpte: Har aldrig köpt en enda film i hela mitt liv tror jag.
Låten du lyssnade på: Leadlåten till Conan O'brian. Törrt.
Låten du hade på hjärnan: Julen är här.. haha.
Låten du laddade ner: Laddade inte ner, men Mikkis skickade över lite album med Volbeat här om veckan.
Personen du ringde: Mormor.
TV program du tittade på: Conan O'brian...
Personen du tänkte på: Pappa.


FAVORIT

Mat: Daniels mat=)
Sak att göra: Spela innebandy.
Sport: Innebandy, hockey.. you name it.
Dryck: Utan tvekan OBOY! Håna mig inte..
Kläder: Klänning.. älskar alla former av klänningar.
Film: Waynes world, haha.
Bil: Pappas SAAB med turbo, hihi.

ANTAL

Gånger du varit kär: Det har hunnit bli några gånger. Räknar man sånt?
Gånger ditt hjärta brustit: 1 gång på riktigt riktigt.
Hjärtan brustit på grund av dej: Det är nog inte många gånger.. jag kan inte sånt.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Några gånger när man gjort mål eller så kanske.. Vilket inte händer så ofta, hehe.
Ärr du har på kroppen: Fem sånna. Ett på knät, ett i pannan vid hårfästet och tre på magen efter titthålsoperationen när farbror doc tog bort blindtarmen.

SENASTE

Bok du läste: The Dirt, Mötley Crüe.
Personen du fick mail av: Hmm..
Personen du fick brev av: Hmm..
Personen du fick sms av: Syster.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Oj.. det var längesen. Många år sen.

ÖVRIGT

Vad har du gjort idag: Varit på arbetsförmedlingen och städat... lite.
Var det kul: Nej?
Hur tidigt stiger du upp: Inte tidigt alls.
Gillar du att slåss: Kanske. Men bara på låtsas=)
Vad ska du göra ikväll: Ikväll är redan förbi....
Är du seriös: Ptja.. oftast. Men man måste väl få lattja till det ibland?
Vad är du allergisk mot: Den tål att tänkas på..
Var har du ont: I ryggen! Har en spricka i en disk.
Använder du hårspray: Ja, har dock en sambo som använder det mer. Ofta det händer...
Kan du stå på händer: Inte helt felfritt kan man väl säga.. hehe.
Favorit serie: 2½ men, vänner, desperate housewives. Finns ju hur mycket som helst!

Salt eller socker: Salt
Gillar du ketchup: Absolut! På pasta.. inte på allt.. eller vad säger du brorsan? haha.
Är du glad nu: Japp, trött och glad.
Var du glad igår: Det var jag nog, kanske=)
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Japp, sjuksköterskan Elin=)
Vad dansar du till: Nu under graviditeten dansar jag inte så mycket. Jag dansar aldrig nykter *lalala*..
Stockholm är: stort?
Göteborg är: Lite mindre än Stockholm, men fortfarande stort?
Kan du sjunga: Ja, det kan jag.
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti!
Ett land jag helst vill besöka: Bali, va där för åtta år sedan. Vill gärna dit igen.
Ska bli skoj: När lillan kommer till världen=)
Ska inte bli skoj: Smärtan vid förlossningen?
Sparar till: Ingenting tyvärr.
Väntar på: Lillan.
Pålägg som gäller: Ost.
Dagens dryck: Glögg, faktiskt.

Ni dog inte av tristess va? Puh, lucky me.


Världens sötaste Alicia och Alexander!

Måste bara visa de här bilderna.. Den ena är en fin höstbild och den andra är de tomtenissar på. Så söta!! Alicia är snart 1 år nu och Alexander är 3½ ungefär.





Don't you just love them? =)

It's Britney bitch..

Kollade på hennes dokumentär "For the record" i lördags. Jag har alltid gillat Britney.. visst hon har gjort lite konstiga grejer, men vem bryr sig? You go giiirl! Så jäkla snygg är hon också.. hittade den här bilden på henne när hon är gravid. Så fin! Jag har alltid gillat hennes musik också.. men den musiken hon gör nu är fan svårslagen. Gillar allt allt ALLT..


Ska fixa till mig lite och åka in och träffa min handläggare på arbetsförmedlingen.. Det börjar hända lite grejer nu. Men vi får väl se vad som skeeer.

Pussokraam alla!

Vecka 19 + update.

Vecka 19 - 8 dec - 14 dec 2008
Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.
♥-♥-♥

Tokigt. Jag blev ju framflyttad en vecka när vi var på ultraljudet. Jag trodde att jag precis hade gått in i vecka 19 förra måndagen, men jag hade alltså gått in i vecka 18 istället. Så nu är den beräknade födseln framflyttad från 2a maj till 10e maj, sörrni. Ärligt talat så trodde jag att de skulle säga att: "Jaa Marie, du är i vecka 23." Eftersom jag har fått en jäkla mage. Men så blir man dragen bakåt istället, haha. 

I tisdags åkte ju jag, syster och pappa till Ullared också. Och uj, vad vi shoppade. Köpte massa julklappar och en hel del till huset och oss själva också. Det var kul! Jag gillar Ullared. När vi skulle åka hem dagen efter var det precis att vi fick in alla grejer i bilen, hehe. Skuffen var full med grejer upp till taket och syrran satt inknökad i baksätet bland massa grejer och samma grej för mig som satt fram. Pappa var väl den enda som kunde röra sig liite fritt iaf, hehe.

Annars har det väl inte hänt så mycket.. Jag pajade ryggen igår igen också. SUCK. Samma gamla vanliga spricka i ryggen som jag har slagit upp igen. Så jävvla törrt. Bara att ta tag i stavarna och gå ut och gå.. när jag kan gå ordentligt alltså. Vore ju jobbigt annars..

Höörs!
Pussän!

Wow.. woooow.

Det är det enda jag har att säga om ultraljudet idag. WOW. Så jäkla fränt.. alla detaljer. Det lilla hjärtat som slår, fötterna, händerna, den lilla näsan.. åh. Skulle kunna sitta en hel dag och bara titta på bäsen=). Sprattlar och har sig mest hela tiden. Ska försöka scanna in bilden vi fick också, antingen hos mormor eller pappa, så ska jag fixa upp den här på bloggen. Vi tog ju reda på könet också, nyfikna som vi är båda två, hehe. Så vi ska få en liten flicka!=)

Har lite bråttom, så hinner inte skriva så mycket mer. Måste packa och sova en stund innan vi går upp imorron bitti och tar bilen ner till Ullared tillsammans med pappa och syster yster. Så det blir shopping! Kommer hem på onsdag, så vi hörs efter det!

Om ni vill så får ni gärna ge namntips åt mig och Daniel.. till lillan, hihi. Så hjälp oss! Mellannamnen har vi redan fixat=)
Pussokraam!