Update..

Mmmm, har precis grillat fläskfilé och käkat det tillsammans med hasselbackspotatis och bearnaisesås. Äckligt gott!! Daniel är grillmästaren nummer 1 faktiskt.. måste väl erkänna det=). Försökte få med honom på fotboll idag också, men snacka om omöjligt, hehe. Det får väl bli en annan gång.

Vädret är helt underbart också! Jag gillar det.. Daniel också som har blivit kräfta. Smart o sitta i solen hela dagen utan o smörja sig.. speciellt med den hudtonen som han har också, haha. Menmen..han gör väl som han vill=).

Ett sent men STORT grattis till Jeanna också som fyllde år i onsdags! 23 år minsann.. tiden går fort alltså. Kändes som om det var igår som vi härjade varje helg, sjöng på ballen på Orrkullegatan och kissade ikapp (!) ute på Karlstads gator när vätskeintaget på bussen in vart alldeles för stort, hehe. Nästan ledsamt hur mycket man saknar just den tiden. Vi var ju råtighta!

Inatt bär det av till jobbet igen också.. och imorgon bitti åker vi till Sunne till brorsan med familj. Emma fyller år imorgon, så vi ska dit och fira henne. Så GRATTIS Emma!=) Så får Molly och Nowa leka med varandra också=)

Nu skriker Molly efter käk.. bäst jag springer=)
Pussokram!

Mollymollymolly

Japp, kanske blir tjatigt för er. Men det kommer bli en hel del bilder och skriverier om henne ett tag framöver skulle jag tro. Deal with it!=)

Daniel är hemma idag, vilket känns ganska skönt för en annan som får lite hjälp. Men bara för det så är hon jättesnäll idag, haha. Ska passa på att lägga mig framför tvn en stund sen. Igår hann jag med att sätta in lite bilder i ett fotoalbum också till och med. Imponerad faktiskt.. Städa hann jag också.. lite. Och hänga tvätt. Helt otroligt.=)

Imorgon ska jag till Grums en sväng på kvällen. Ska på möte med innebandyn och visa upp Molly lite, tänkte jag=). På tal om innebandyn ja.. det ser väldigt spännande ut! Vi har fått nya tränare!! Äntligen måste jag säga.. har väntat på det ett tag. Men måste ändå säga att styrelsen jobbade ganska snabbt. Så det är mycket som ska ändras nu, i både spelet och vid sidan av. Har fått en del tillskott också, en ny målis tex som jag vet är riktigt duktig. Har mött henne ett antal gånger och hon är riktigt svår att göra mål på. Så det känns bra! Sen har ju NB87 lagt ner sitt lag och därifrån har vi fått iaf en som jag vet om.. sen kommer det säkert nån mer också. Ska bli kul att sparka igång säsongen 09/10 =).


Helgen som gått..

Jahaja... här sitter man, trött som ett as. Men sånt är väl livet, hehe. Iaf nu för tiden=) Helgen har varit skön.. Brorsan, Emma och Nowa kom hit i lördags och åkte hem igår. Det var trevligt! Vi grillade (skräll) i lördags kväll och jag jobbade också min första natt efter förlossningen. Skönt att komma igång igen. Och Daniel har jobbat hela helgen, så natt till söndag fick Molly sova hos sin moster. Och det gick riktigt bra sa syrran, vilket var roligt=) Annars har det väl inte hänt så mycket.. Måste erkänna att det har varit lite jobbigt den här veckan med allt. Daniel har ju jobbat måndag till söndag och ska jobba måndag till onsdag nu.. sen är han ledig fyra dagar. DET ska bli trevligt kan jag ju säga:) Den här veckan har vi inte haft mycket tid för varandra. Men det blir det ändring på=)



Förresten så fick jag mig en väldigt positiv överraskning från försäkringskassan här om veckan. Angående min föräldrapenning. Var BRA mycket mer än vad jag trodde jag skulle få.. men tacka vet jag Gruvön som gjort att jag fått upp mammapengen en del. Eller en del.. kommer få 4 gånger mer än vad jag trodde.. jiiihaaaw! =P

Nu ska jag snart ut i solen en stund.. underbart väder!
Pussohaj!

Dagen idag

Dagen idag har bestått av en promenad tillsammans med Molly och lite häng hos syster. Har inte gjort så mycket mer, hehe. Promenaden vart en halvtimme lång ungefär och jag vart helt slut efter. Jag har inte riktigt orkat komma ut o gå nåt innan idag, men idag testade jag och det gick helt okej iaf. Bättre lär det väl bli.. tänkte att jag skulle komma igång med lite innebandy om ett tag=D Heja heja kroppen! Har iaf gått ner 9 av de 10 kg jag gick upp under graviditeten, vilket jag är mer än nöjd över. Men en liten kula är det allt kvar, den ska bort;)

Nu är det matdags för lilltjejen..
Heej!

Lyckan är oändlig

Japp, precis så är det. Vi är världens lyckligaste trio:) Molly är lite bråkig på nätterna för tillfället, men det lär ju lösa sig det också. Tror att hon har vänt på dygnet lite. Har inte skrivit på ett tag heller, har varken haft tid eller ork eller lust:P Men ska försöka skärpa mig.. så får vi se=)


Sussar ganska skönt här minsann..

Pappa Daniel och lilla Molly

I helgen var Linda, Sirpa och Kent här också. Mycket trevligt var det! Vi grillade lite gott i fredags och sen bar det iväg till Säfflemârten på lördag morgon. Jag älskar mârten.. bara gå där o ta det lugnt och SÅ fint väder var det också! Så det var underbart=)

Nu ska vi ta en promenad i regnrusket..
Heej!

Förlossningen..

Nu har våran lilla älskling äntligen kommit till världen! SOM vi har väntat.. men uuj vad det har varit värt det.. ALLT. Vi fick åka in till BB klockan nio på lördag morgon, så vi var där vid tio. Då hade jag haft regelbundna värkar sen klockan 02 på natten.. När vi kom in hade jag öppnat mig 2 cm och barnmorskan sa att vi inte behövde åka hem iaf, men vi åkte hem till mamma en stund för att det inte skulle bli så drygt på sjukhuset.. När vi kom tillbaka vid 14-tiden hade jag öppnat mig en cm till och då blev vi inskrivna. Jag fick sätta mig i badet för att försöka lindra värkarna lite, men de blev bara värre och värre ju längre tiden gick. Och HEEJ vad ont det gjorde.. Och värre skulle det bli.

Jag fick prova på lustgasen och det hjälpte lite.. men ytterst lite. Värkarna fortsatte att komma tätare och blev starkare och starkare hela tiden. Till slut orkade jag inte mer och barnmorskan föreslog att jag skulle ta ryggmärgsbedövningen. Jag ville inte det först, för jag ville helst klara mig utan den. Men Daniel övertalade mig och jag bestämde mig för att gå med på det. Men jag var inte glad över det. Narkosläkaren kom och satte nålen och dränkte mig med bedövningsmedel kändes det som. Värkarna slutade göra ont direkt och det enda jag kände var ett tryck nedåt. Så jag hann vila knappt en timme, sen kom smärtan tillbaka.. och det med besked. Då visade det sig att slangen hade "trillat ur" och allt smärtstillande åkte ut på utsidan av ryggen istället.. Då kom det en annan narkosläkare och skulle sätta en ny. Men vad hände? JO, han satte den fel. Då började jag bli riktigt förbannad och sa visst några väl valda ord till honom, enligt Daniel. Så nu visste han inte om han kunde sätta en till.. men han ringde till en kollega och det gick bra att sätta en till, fast en nivå högre. "Gör RÄTT den här gången då", sa jag tydligen med en ton som inte var den trevligaste, hehe.

Den satte han rätt och det hjälpte väl så där måste jag ändå säga. För jag hade fortfarande fruktansvärt ont. Sen satte de ett värkstimulerande dropp för att skynda på det hela. Nu var jag öppen 7 cm.. sen gick det hela ganska snabbt. Krystvärkarna började tjugo i två ungefär tror jag och det hela var färdigt 02.10. Vilka sjuka krafter man besitter egentligen. Det visste jag inte om mig själv:)

Hur som helst så var det ju en grym upplevelse! Det bästa och värsta jag varit med om.. mer det bästa så klart. Smärtan glömmer man rätt fort faktiskt.



Molly Linda René Gulliksson.
Vikt: 3920g.
Längd: 50cm.

Hon kom precis som beräknat också.. 10 maj 2009. Punktlig tjej=)

Vill också tacka alla barnmorskor som hjälpte oss under förlossningen, alla var underbara! Och tack till Daniel också som var världens bästa stöd och höll sig lugn under hela förloppet. Älskar dig!!

Mvc

Igår hände inte mycket.. tog en kort promenix med Daniel efter han kom hem från jobbet igår em. Sen kollade jag Sverige - Tjeckien. Gött med semifinal! Canada som motstånd dock.. känns ju lite så där. Men heja SVERIGE!!

Om ett par timmar ska jag iväg till mvc på kontroll. Det kommer väl bli det vanliga.. lyssna på hjärtat, kolla hur hon ligger o lite sånt. Vore ju kul om hon ville komma ut och hälsa på snart... :)

Slempropp väck..

Jaha.. har inte så mycket att säga faktiskt. Väntar mest bara, vilket är dumt. För då blir det väl bara ännu drygare.
Iaf så hade jag sammandragningar hela kvällen igår. Från halv åtta till elva, men väldigt oregelbundet. Sen hade jag ett uppehåll på en halvtimme och så började det igen och höll på heela natten. Så fick inte en blund på hela tiden. Imorse gick nog slemproppen också, för er som inte vet vad det är - kolla upp det - för jag tänker inte gå närmare in på det för er som är vimmelmagiga, hehe. Efter att slemproppen gått så kan det i princip sätta igång när som helst.. några timmar efter eller upp till ett par veckor efter.. så vi får väl se.

Jag håller alla mina tummar!

Nostalgi..

Hittade precis lite bilder från Båstad Outdoor Open 2007.. Måste säga att jag saknar det Skattkärr vi hade då. Mycket! Vi hade så himla kul och alla umgicks med alla mest hela tiden. Duktiga var vi också, hehe:) Just Båstad var vi extra bra på tror jag.. dängde lag som spelade i Elitserien, som t.ex Falun och Balrog.. Bra gjort!

Saknar er!






Magen under graviditeten..


Vecka 12


Vecka 22


Vecka 26


Vecka 33


Vecka 37


Vecka 40

Sista veckan.. eller?

Är väl förhoppningsvis inne på sista veckan i graviditeten nu.. Men man vet ju aldrig. Men hoppas kan man ju:) Jag har börjat få kraftigare förvärkar. Igår kväll när vi gick o la oss så hade jag ont kan jag ju säga.. Men nu tror jag att jag har lärt mig att inte tro att "NU händer det, NU är det på gång!!!"... Så slipper jag bli så besviken varje gång kroppen luras. Värkarna höll på i nästan två timmar och ganska oregelbundet. Ont i både rygg och mage. Så mycket sömn fick jag inte under natten heller, men det har jag ju vant mig vid.


Här har vi en bild från vecka 40.. den är alltså tagen idag.

Daniel fick eld i baken igår också.. Det händer sisådär en gång varannan månad, om ens det. Haha. Berättade ju att det small om honom igår när jag satt vid datorn. När jag kom ner hade han satt ihop vårat "nya" köksbord. Pappas gamla. Han hade tvättat bäsens matstol. Han hade städat toaletten! Jag var nästan i chocktillstånd. Glatt chocktillstånd, hehe.

Om ett tag ska jag in till Säffle en sväng. Köpa amningsbehå på Lindex och kanske hårfärg.. Var inte längesen jag färgade utväxten, men jiises vad solen har blekt håret. Är nästan fläckig.. blä.

Hädda!

Vecka 40

Kroppen: Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Barnet: Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

En vecka..

PRECIS.. det är vad det är kvar till beräknad förlossning. Känns sjukt egentligen.. av alla 280-nånting dagar man är gravid så är dagen D snart här. Just nu är det ordentligt drygt.. det enda man gör är ju att bara gå och vänta. Absolut ingen bra idé om man vill att det ska gå undan. Men det är inte så lätt.. man längtar ju nåt så fruktansvärt. Just nu känns det som om det går både sakta och snabbt på samma gång.. Dagarna går jääättelångsamt, medans veckorna går ganska snabbt. Hur nu det går ihop=)

Kvällen kommer spenderas framför tvn.. ingen nyhet där inte. Det smäller om Daniel på nedervåningen, så det är väl dags för mig att kika efter vad det är han pysslar med egentligen.

Hej!

I stand corrected...

Var och hälsade på Daniel, Emma och lilltjejen igår på avdelning 11.. Åååh så söt hon var! Så himla liten o söt. Brorsan sa till mig vänligt men bestämt att jag hade stavat hennes namn fel också, haha. Nowa ska det vara... inte Nova. Som sagt. I stand corrected:) Idag får de åka hem också, vilket de nog tycker är himla skönt.

Idag ska jag vara aktiv tänkte jag.. Ska släpa med mig Daniel ut på en promenad (vi får se om jag lyckas), sen ska jag nog in och handla en sväng och sen hem och bära in lite ved, då det börjar tryta i källaren. Jag kommer väl antagligen vara död i kroppen efteråt, men what the heck.. nu ska hon ut!

False alarm.. sooom vanligt.

Igår trodde jag att det hände grejer.. men som vanligt så luras min kropp med mig. Och jag är trött på det.. riktigt trött. Iaf så trodde jag att det började sippra lite fostervatten igår morse. Jag låg i sängen och kände att det började rinna en del. Jag ringde förlossningen och de sa att jag skulle sätta på mig en binda och hålla koll på om det kom nåt mer eller inte.. Det kom inte nåt mer på hela dagen.. så då var det inte vattnet sa dom. Ändå hade jag sammandragningar o så. I början gjorde det inte ont, utan magen blev bara hård.. Sen började jag känna det i ryggen och i nedre delen av magen. Då blev jag nästan lite glad och tänkte "YES! Äntligen händer det nånting!" Men nejdå, smärtan avtog och gick bort helt efter nån timme eller så och hade bara sammandragningar som knappt kändes.. då ringde jag förlossningen igen och som de redan sagt så var det alltså inte vattnet som gick, utan det måste ha varit nånting annat helt enkelt.

Efter samtalet bröt jag ihop fullständigt.. Jag är så trött på det här just nu och snart orkar jag inte mer. Är precis på bristningsgränsen. Jag är trött på att ständigt bli lurad. Jag är trött på magen som bara är i vägen överallt (även om jag aldrig älskat min mage som jag gjort under graviditeten). Jag är trött på att bara sova ett par timmar om nätterna. Jag är trött på att ständigt ha ont överallt. Jag är trött på att inte kunna göra nånting om dagarna utan att bli soffpotatis resten av dagen. Jag är trött på allt helt enkelt. Det enda som lyser upp det hela är när hon sparkar.. det är hennes sätt att trösta mig. Det vet jag. Sen är jag otroligt glad över att ha Daniel omkring mig. Älskar honom otroligt mycket. Går inte ens att beskriva. Han är ett underbart stöd. Han kommer bli världens bästa pappa och tillsammans blir vi världens bästa föräldrar..


Igår kväll...

..tog jag och Daniel en promenad i det härliga vädret. Klockan var närmare halv åtta, men det var ändå hur skönt som helst ute! Underbart. Vi gick till en sjö som ligger bara nån kilometer bort från vårat hus. Vi satt där och pratade en stund och hade det allmänt mysigt. Kolla... vackert?

 

Nova

Här har vi fasters sötnos! Nova var 54 cm lång och vägde 3.600g när hon kom till världen. Hon är ju världens sötaste må jag säga:) Fick bilden av mamma som var där och hälsade på igår kväll.. Vi ska dit ikväll vi. Då blir det gosing!