Men ääääälittt!!

Vilket jääkla ståhej om Victoria och ful-Daniel! Förlovade.. wooow. Det är ju nåt som inga andra håller på med. Synd att inte alla får sån uppmärksamhet när man fölovar sig.. vilket jäkla skämt. Skämmes tamefaan!

Storastaan

Ska in till Karlstad och hämta spjälsäng idag.. ska bli skoj=) Jag och syster ska åka in en sväng. Ska möta upp mamma där inne också. Sen blir det IKEA och Bergvik efter deeet.

På återseende;)

Mobiltelefon till salu!

Ska sälja min vita Nokia 6288 då jag är på jakt efter en ny telefon. Den är olåst. 2-megapixelkamera. Skal byttes innan jul, så det är inga repor i skärmen. Dock en liten repa uppe på telefonens högra hörn, men väldigt liten. Jag har haft den sen maj 2007 och den har fungerat utmärkt!


Det som följer med telefonen:
-Laddare
-Headset
-USB-kabel
-Ett minneskort på 512 MB

Är det någon som är intresserad, så maila mig på [email protected]

One weekend on my own..

Dramatisk rubrik, eller hur? haha. Körde Daniel till Karlstad i lördags eftermiddag och han åkte till Stockholm och Globen för att kolla AC/DC på söndagen. Han gillade det=). Det var riktigt bra sa han och jag vart inte mindre avis... Innan jag körde honom till stan på lördagen så hoppade vi in en sväng hos familjen Kirjavainen. Lena var hemma från London och skulle ha en möhippa / tjejkväll så här några veckor innan bröllopet i Sri Lanka=). Jag orkade dock inte vara kvar nånting, då jag jobbade två nätter innan och hade ont i hela kroppen. Plus att jag skulle jobba natt till söndag också. Riktigt tråkigt, för jag hade sett fram emot den där kvällen sen länge tillbaka.

När jag kom hem efter att ha kört Daniel till Erik satte jag mig och kollade på melodifestivalen. Sen ringde jag mormor och frågade om jag kunde sova hos henne eftersom jag skulle jobba. För jag visste inte om jag skulle ta mig iväg öht pga av snön som vräääkte ner. Det var ju livsfarligt att köra.. grusvägen här var inte plogad heller. Så man, mer eller mindre, gled hela vägen ut till stora vägen. När jag väl kom till jobbet, så kom tidningarna sent också. Lucky me. Fick vänta på dem i 1 timme och 40 minuter.. vilket är väldigt dryygt så där mitt i natten. Men iväg kom jag.. och hem kom jag helskinnad.

Jobbade inatt också. Åkte med på det nya distriktet för sista gången. Ska jobba själv redan nästa vecka. Måndag, tisdag och onsdag. Så det är kul! Skönt att få lite mer timmar gjorda. Jag gillar jobbet riktigt mycket också, så det passar mig perfekt.

Just det! Har fått en tidig födelsedagspresent av mamma också=) En spjälsäng till lilltjejen. Ska in till stan och hämta den imorron, då jag, syrran och mamma ska in till stan o kolla lite grejer. Jag ska kolla efter nån bra amningsbehå och mammaleggings. Använder leggings hela tiden nu, då jag inte orkar använda jeans eller mammajeans heller för den delen. Men nu börjar mina "vanliga" leggings trycka lite för mycket under magen, vilket är obehagligt så jag ska försöka hitta ett par att dra upp över magen.. snyggt va? hehe.

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Jobb och krämpor, hehe.

Har jobbat två nätter i rad nu.. har fått hoppa in som sjukvikarie på tidningstjänst, så har varit med o kollat hur det funkar o så. Ett annat distrikt mot vad jag är van vid också, men bara till hälften. Så hade bara ett område att lära mig på nytt. Så det va skönt. Satt brevid natt till igår och körde inatt och det gick riktigt bra faktiskt. Kändes inte lika rörigt som sist jag skulle lära mig på mitt andra distrikt. Ska jobba natt till söndag som vanligt och sen ska jag följa med, antagligen en sista gång, på det andra distriktet natt till tisdag. Så det känns skönt!

D är på väg hem.. blir väl myskväll som vanligt på fredagar=P På söndag åker han till Stockholm och lämnar mig själv här hemma. Fy fy fy. Han ska på AC/DC och jag får inte följa meeeed. Nejdå.. men han fick ju bara tag på ståplats, så det orkar ju inte jag med riktigt. Om det hade vart sittplats hade jag lätt hängt med. Får följa med på lite olika grejer till sommaren. ZZ Top kommer till Karlstad och Mötley Crue till Borlänge och Peace & Love. Så jag får mig mitt ändå=)

Jag har ont i kroppeeen! Lilltjejen har antingen sparkat mig på revbenen på vänster sida, eller så är det för att livmodern tänjer ut de nedersta revbenen som det gör ont. Kan inte ens skratta ordentligt.. och hosta ska vi inte ens prata på, haha. Usch. Men annars rullar det på som vanligt, foglossningen känner jag inte av alls lika mycket som förut. Vilket är skönt. Har suttit och tänkt på lite namn nu också.. jag och D har faktiskt kommit på en hel del fina namn nu. Så det blir spännande att se vad det blir för nåt=)

Trevlig helg!
Pussokram!

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Stackarn.. haha.

Daniel ringde imorse och vart lite småirriterad.. vilket jag kan förstå, hehe. När han åkte till jobbet imorse och kom till Gruvön så slocknade stereon och alla lampor i bilen. Då tänkte han att "jag får åka till Nyängen och fylla på mobilen och ringa till Sune och höra om han kan komma och hjälpa mig" och det var ju en fin tanke.. Men efter bron vid Gruvön slocknade bilen helt, till Daniels förvåning. Så han fick pölsa i snön ända bort till Nyängen som ändå ligger en bit bort, haha. Halv sju på morgonen, vilken höjdare! Men han fick tag på pappa iaf och han kom och hjälpte honom. Fläktremmen hade gått av helt tydligen.. så det var därför det hände. Så han fick låna pappas bil in till jobbet iaf, så det löste sig bra till slut ändå. Bilen skulle vara klar i eftermiddag också så.. fint!

Har precis sagt upp mitt äckliga abonnemang hos Telenor också.. det är så dyrt och jag har knappt nån täckning nånstans. Har ju fått vänta hur länge som helst också eftersom jag har bindningstid till mitten av maj.. så det känns skönt att snart få byta till nåt annat nät! Då blir det halebop för hela slanten.. många av mina vänner har det och hela familjen har det nästan också, så då blir det billigt!

Nu blir det till att ta tag i tvätten..
Hääj!

Flipp eller flopp?

Absolut ingen tvekan.. FLOPP! Snackar om melodifestivalen. Om standarden sattes i lördags så vet jag inte vad jag gör. Och Petra Mede??? Vad gööööör hon.. förutom att skrika sönder tv-rutan här hemma. Henne gillar jag INTE. Hon är ju inte ens rolig? Vart är Kristian Luuk? Jag hade nästan inte hört nånting om melodifestivalen innan lördag. Jag trodde att Luuk skulle vara värd och Mede skulle vara nån sån där side-kick. Det hade varit okej.


Och låtarna då? Alcazar med deras Stay The Night tyckte jag var riktigt bra faktiskt, men det var också den enda. Tick tock var väl okej också. Men vad hände med Scotts? De kunde lika gärna ha satt Jimmy Jansson på den låten, för det lät verkligen som en låt for honom. Emilia... kan inte sjunga. Släpp inte in så mycket luft för guds skull.. låter som en ballong man släpper ut luften ur. "Snälla snälla snälla snälla snälla" KAN ha varit den sämsta låt jag nånsin hört. Pinsamt. Melodin var ju ganska skön, men hon och texten förstörde det mesta. Maries låt var okej, men den var väldigt väntad. Och stackars Shirley.. rösten höll inte riktigt. Han den där unga killen kommer jag inte ens ihåg.. kan inte yttra mig om låten. Det var väl alla. Om jag har glömt nån så är det väl meningen..

Vecka 28

Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Kul vecka..

Eller inte.. Började ju som sagt med magsjuka. Eller matförgiftning, kvittar vilket, lika äckligt båda delarna. Sen vart jag bra på tisdagen, sen började illamåendet krypa tillbaka i kroppen på mig. Och på onsdag morgon var det riktigt illa igen och jag trodde att måndagen skulle upprepa sig. Vilket det inte gjorde, lucky me. Var varken dålig i magen eller ville kräkas, så det var skönt. Fick dock inte i mig nån mat på hela dagen, så jag var inte direkt piggast i Sverige. Käkade en halv smörgås och fick i mig några droppar blåbärssoppa kl tio på morgonen. Sen var det stopp. Ju längre dagen gick, desto mer orolig blev jag för lilltjejen i magen. Jag ringde till mamma och frågade vad jag skulle göra och hon tyckte att jag skulle ringa rådgivningen, vilket jag gjorde. Fick prata med en tant som bröt rejält på finska.. och jag undrar ens om hon förstod vad jag sa? För hon bara rabblade upp en massa grejer som jag skulle äta och inte äta.. Jag förklarade klart och tydligt att jag inte får ner nånting. Men hon fattade inte det.. eller så struntade hon bara i det. För det var tydligt att hon inte ville prata med mig..

Sen efter några timmar ringde vi igen.. eller syrran ringde åt mig, för jag vart helt förstörd. Hon hänvisade till att vi skulle slå en pling till förlossningen. Det gjorde de alltid till gravida som ringer in och har gått över vecka 24, vilket inte hon som jag pratade med sa ett pip om. Efter att jag hade pratat med barnmorskan på förlossningen så kändes det redan mycket bättre. För jag, som gravid för första gången, vet ju ingenting egentligen. Om det kunde hända nåt med barnet om man inte käkade tillräckligt eller så. Men det kunde det inte.. utan barnet tar vad det behöver, så det är du som blir lidande och mår dåligt och inte får i dig tillräckligt, sa hon. Det lugnade mig mest av allt. Plus att jag frågade lite om havandeskapsförgiftning, men av alla symptom man skulle ha där så hade jag bara det ena.. och det var illamåendet. Att jag mådde illa på kvällen där, vart nog mest för att jag var orolig.. för det var jag till tusen. Men nu mår jag bättre och kan äta normalt, dock inte samma mängder som förut, men vad gör det=). Tack till barnmorskan på förlossningen som hjälpte mig! Hon var jättetrevlig och ville verkligen lugna ner mig och hjälpa mig. Till skillnad från den där andra muppen jag pratade med först på rådgivningen. Dufus.

♥~♥~♥

Nu är vi i full gång med köket igen också.. Ska börja med golvet snart, vilket inte går helt snabbt. Men pappa är här och hjälper till som vanligt. Vilket känns tryggt=).

Melodifestivalen ikväll också! Inte så pjåkigt va, eller hur Wallis? ;)

Pussokram!

Vecka 27 + usch.

Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

♥~♥~♥

Så där ja.. renoveringen har tagit sig nånvart nu iaf. Blev klara med tapetseringen i måndags. Är sån jäkla skillnad mot hur det var innan så det finns inte. Innan hade vita och gröna (!) tapeter.. nu helt vita. Så det blev så ljust och fint så. Nu är det golvet som ska fixas, men vi kommer inte börja med det förrän till helgen eftersom Daniel börjat jobba igen nu.. Sist är det dags att skicka in köksluckorna som ska målas om. Så det ska bli kul att se det färdiga resultatet!

Hur var helgen då? Jo, i lördags var jag och Daniel iväg på Pasis 40års-kalajs, vilket var mycket trevligt! Jag skulle ju iväg o jobba natten då, så vi fick åka hem halv ett. Det var första gången som jag inte sovit nåt innan, men det gick bra ändå faktiskt. Dock var det väl ett litet bakslag dagen efter då man var rejält trött. Mamma kom på besök samma dag och jag, syster och Alexander åkte med mamma till Grums och kikade på hockeyn. Det blev 9 - 0.. kul match, host.

Måndagen var ju mindre kul. Klockan 5 på morgonen började jag må illa.. riktigt illa. Jag förstod ganska snabbt att det var en liten magsjuka på gång. Har verkligen nån sorts fobi för att kräkas också. USCH, äckligt. Kräktes 4 gånger på hela dagen och sen var det färdigt med det, vilket jag var ganska nöjd med. Jag brukar alltid vara magsjuk flera dagar så.. det var väl det enda positiva med det hela. Fick i mig lite blåbärssoppa på kvällskvisten där också, så det kändes lite bättre. Orkar dock inte äta så mycket än, men det kommer väl.

Har börjat bli så jäkla trött om dagarna nu.. jag förstår inte. Det måste vara graviditeten som spelar in. För det är är helt sjukt. Skulle kunna sova hela dagarna.

Här kommer bilder på maggen igen.. lite att jämföra med.
 
Vecka 22 jämfört med vecka 26.

Ikväll ska jag inviga vårat badkar här på övervåningen. Har bara bott här i 6 månader..... hehe. Men känner för lite avslappning ikväll. Skönt!

Pussokram!