Ensamhet

Känner mig väldigt ensam nu för tiden.. Det blir väl så när Daniel jobbar hela dagarna och jag är hemma och gör allt det husliga. Vi ses ju bara på kvällarna.. Men det är inte bara på det sättet jag känner mig ensam heller. Nu när det är slut med innebandyn så har jag ju inte ens det? Där får man ju träffa alla och tjöta av sig lite, men nu blir det ju inte ens det, som sagt.

Sen känner jag mig... vad ska man säga.. lite "utanför". Jag vet inte.. men mina vänner frågar mig inte om nånting längre. Med undantag för vissa såklart. Om man vill hänga med och göra grejer eller så. Och det känns tråkigt, för jag vet inte vad det beror på. Antingen är det väl för att jag bor en bit bort, eller så är det för att jag är gravid? Det är sorgligt.. Jag har bil.. och tro det eller ej, men jag får köra bil även om jag är gravid ni vet. Man läser på alla andras bloggar och ser vad kul alla har. Att alla planerar att göra massa saker och det gör mig fan deprimerad.
Och DET är inte helt okej från min sida.

Helkväll med kärleken

Jag och Daniel hade en helkväll i Karlstad igår, vilket var mysigt.. såklart=). Först åkte vi till vedugnen och käkade god mat. Vi rullade därifrån till mamma och hälsade på lite innan vi skulle till hockeyn, Färjestad - Djurgården, som skulle vara kvällens höjdpunkt.. men icke. Visst, det var trevligt och så, givetvis. Men det kunde ju ha varit en bättre match?? Jag tror DIF hade TRE skott på mål i andra perioden.. way to go............... Nog att DIF var dåliga i lite mer än två perioder, men FBK borde ha gjort fler mål med den skottstatistiken.. Så jag var iaf nöjd att det inte blev större siffror än 2-1. Och kvällen var perfekt.. hade ju min Daniel att luta mig på;).


Akuten vare ja..

Fick ont i magen igår klockan fem på morgonen.... Det gick dock över efter nån timma och jag kunde somna om igen. Sen på eftermiddagen vid 15-16 tiden nånting så kom smärtan tillbaka. Snacka om att bli orolig. Ringde till mamma och frågade vad jag skulle göra och hon sa att jag skulle ringa rådgivningen. Vilket jag gjorde. De förstod inte alls vad det kunde vara och tyckte att jag skulle åka in till akuten. Vilket jag också gjorde. Gick över till syrran först och berättade och hon följde med både mig och Daniel in till Karlstad och akuten.

Vi kom dit halv sju.. vi väntade och väntade. Vid tio kom vi äntligen in och vid den tiden hade magen lugnat ner sig igen. Anledningen till att vi fick vänta så länge var att  läkaren (som var den enda tydligen) fick springa iväg till förlossningen. Lagomt flyt sådär.. Hur som helst så var det inget allvarligt fel.. Det var inget fel öht faktiskt. Hade antagligen fått lite sammandragningar, vilket är helt normalt. Ultraljud gjorde de också, det var skithäftigt. Den lille skrutten låg och sprattlade som bara den. Och vi fick en liten bild med oss hem:). Och allt såg helt normalt ut, det gjorde mig så glaaad.

Hemma var vi vid tolv ungefär och vi somnade direkt vi la huvudet på kudden. Läkaren sa också att det är slut på alla fysiska aktiviteter och att jag måste ta det lugnt. Så no more innebandy för min del.. Vilket suger, eftersom jag så gärna ville vara med på DM som är till helgen. Men min och barnets hälsa är ju lite viktigare. Så jag står ut;) Ska fortfarande vara med vid sidan av laget. Extracoach, hehe. Nej inte riktigt. Men det kan bli kul det också.

Nu ska jag..... ta det lugnt ;)
Hädda.

Vecka 14

Kroppen: Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.
 


Fostret: Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.

Sista matchen.. sorgligt.

Så där ja. Då har jag bestämt mig för att göra sista matchen på lördag. Vi möter Skoghall hemma, matchstart 13.15. Ska dock försöka vara med på DM också, som spelas nästa helg. Då ska vi till Årjäng först och spela mot Dottevik och om vi går vidare därifrån så möter vi antingen Nordmarken eller Åmotsfors.. och där blir det nog Åmotsfors isf. Så så ligger det till.. Vi får väl se vad som händer.. Hoppas hoppas hoppas att jag kan vara med i DM.. vill vill VILL!!


Nu blir det pancakes!
xoxo

Britneyyy



Yep, I love her =)

Vecka 13

Vecka 13 - 19 okt - 25 okt 2008
Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

Nu har verkligen illamåendet försvunnit helt.. det är bara ibland när jag ätit som jag känner av det lite. Så det är helt underbart! Det var ingen rolig tid de första 9-10 veckorna då man gick illamående dygnet runt. Men nu har det ordnat upp sig=). Barnmorskan ringde förra veckan och sa att jag behövde käka järntabletter också, för mitt blodvärde låg för lågt. Så en tablett varannan dag skulle jag börja med.

Igår var jag och Daniel till Grums en sväng. Hans kusin Lena och hennes Sam hade kommit hem från London i fredags och överraskat familjen, så då fick vi passa på att åka och träffa de en sväng. Vilket var kul så klart! Alltid kul att träffa Lena, som jag tycker är världens sötaste!

Annars har det väl inte hänt så mycket mer under helgen. Förutom matchen o fredags då. Vi fick stryk med 3-1 och det var så jääääävla orättvist. Vi spelade så fruktansvärt bra, men hade domarna emot oss helt. Man ska inte skylla på domarna efter en förlust, men nu kan jag inte göra annat än det. Det var det absolut värstajag har varit med om nånsin, och då har jag spelat en jäkla massa matcher och kollat på en jäkla massa matcher. Men det här slog allt. I första perioden hade vi med oss tre frislag till våran fördel.. TRE frislag på en hel period??? När fan hände det senast? Samtidigt som Hagfors fick med sig ALLT. Om jag säger att frislagsstatistiken va 23-3 i första perioden så överdriver jag verkligen inte.. Efter matchen bröt jag fan ihop. Vi kämpade och slet som djur, men fick absolut inget tillbaka. Vilket var jävligt frustrerande. Samtidigt som jag känner att jag inte kommer kunna vara med så mycket längre till.. Men men.

Träning ikväll.
Ses!
Pussda!

Gameday..

Match ikväll, i Hagfors.. skitkul. Klockan åtta sätter matchen igång, så en halvtimme tidigare än vad jag fick höra först. Men kommer ju ändå hem mitt i natten.. Hoppas verkligen på vinst, men Hagfors är svåra på hemmaplan. Förlust finns dock inte på kartan, åka därifrån med noll poäng? Skulle inte tro det.

Fick lite roliga grejer på posten idag. Tid för ultraljud är klart.. så den 1e december, på syrrans födelsedag, ska vi till karlstad för att titta på bäsen:) Spännande! Längtar redan!
Sen beställde jag en Bebiströja för ett tag sen. En sån där långärmad som det står BEBIS på magen. De är så söta och var ett måste att köpa=).

En annan rolig grej också.. ska på arbetsintervju i eftermiddag=) På godispalatset i Grums, haha. Så håll tummarna för mig! Butiksbiträde är min grej vetni. Trivdes ju som fan på Pekås och tror att jag skulle trivas minst lika bra på det här stället.

Dags att förbereda lite inför eftermiddagen och kvällen.
Pussda!

Graviditeten..

Tänkte att jag skulle skriva lite om graviditeten varje vecka.. Har en sida där jag är medlem där det står lite information om varje vecka man är i.. om vad som händer med kroppen och vad som händer med fostret osv. Tänkte börja med det precis just nu faktiskt=). Jeanine ville att jag skulle hålla henne lite uppdaterad eftersom det inte är varje dag vi pratar med varann direkt. Hon är i sthlm och jag här, så hon ville få lite update helt enkelt. Det kan man väl fixa=). Har en bild på magen också som kommer upp nu.. eftersom den ändå har växt en del=).


Här är jag i vecka 11.. nu är jag alltså i vecka 12. Så det är ju inte så stor skillnad på magen nu. Om det ens är nån skillnad.

Vecka 12 - 12 okt - 18 okt 2008
Kroppen
: Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Så där.. Jag lovar att jag ska fixa sånt här varje vecka. Kul för mig att ha senare också ju.

Ha dä!

Efter helgen som gått..

Helgen har varit väldigt luuugn. Jag och Daniel hade myskväll i fredags, tv och tacos. I lördags va vi på kalas hos pappa uppe i Långserud. Han fyllde år igår, men jag hade ju match då så vi firade honom på lördan där istället. Vi grillade också faktiskt, riiiktigt gott. Och jag passade verkligen på att äta när det var sista gången vi grillade, hehe. Liite mätt vart jag efteråt. Jag och Daniel köpte en tröja till pappa, jäättefin va den och den passade perfekt.=)

Igår hade vi ju match då som sagt. Mötte NB87 inne i Karlstad. 5-5 blev slutresultatet efter sudden o allt. Vi spelade riktigt bra den här gången. Kul att det tränarna har sagt verkligen har gått in och att vi tagit till oss allt, så jag är skitnöjd!

Nästa match är inte allför rolig kanske.. Hagfors borta.. HALV NIO. Uää, kommer ju va hemma mitt i natten vi. Förstår verkligen inte varför de lägger den så jäkla sent. Usch.

Nu ska jag åka iväg till mormor och hjälpa henne med en grej på datorn.
Träning ikväll og.. najs.


Här har ni världens bästa pappa, bara så ni vet;)

Pussda!

Huset!

Äntligen har jag fått tummen ur och fixat lite bilder på huset..

  
Vardagsrum.

  
Badrum.

 
Tvättstuga.

  
Sovrum.

 
Hall

  
Huset utifrån.

 
Daniels "replokal", hehe och garaget.

 
Uterummet

Köket får ni inte se än, då det ska renoveras. Övervåningen skippade jag också, för det är ju inte färdigt än. Så ni får nöja er med nedervåningen helt enkelt=).

Ciao!

ha ha haaa

Matchen i lördags vart inte riktigt som jag hade tänkt mig.. eller som vi hade tänkt oss. Vi gick till periodvila med 2-1 men sen klappade vi ihop totalt och fick stryk med hela 5-1 bara i andra perioden.. Så snacka om störtdykning. I tredje spelade vi precis lika bra som i första perioden, men fick ingen utdelning, så resultatet 3-7 var inte helt rättvist. Tråkigt att det blev så, men va fan ska man göra. Vi är NOLL samspelta än så länge för att det har varit så kass uppslutning på träningarna. Men det kan väl inte bli annat än bättre nu kan man säga, hehe.

Ska iväg på inventering ikväll klockan sex på konsum, blir där nån timme. Sen är det träning direkt efter det.
På torsdag är det dags för inskrivning hos barnmorskan också. Sen får vi väl se om vi får nån tid för ultraljud efter det. Spännande=).

Nu blir det mat. Syrran bjuder på stuvade makarejser o korv. Lyx!=)
Puss&Kraam!



Vill ha längre hår igen! Jag sparar som en tok.. så kom igen nu! Väx väx väx!!

Gameday!!

Idag har vi SERIEPREMIÄR! Lovin it!
Möter
Lesjöfors/filipstad på hemmaplan 13.15. Be there!

Hos syster..

Sitter hos syrran nu.. hon har precis hjälpt mig med att färga håret. Samma gamla färg, så inget ovanligt där. Ska in till Karlstad om ett par timmar. Ska hämta min mobil som har varit på lagning i över en månad nu typ. Hade garanti kvar på telefonen, men den gällde tydligen inte det som de var tvugna att göra. Så nu måste jag betala 500 spänn för en telefon som jag inte ens gillar. Skitkul.

Ska träffa Elin inne i stan också. Så ska vi gå runt i lite affärer o kolla lite. Sen åker vi direkt till träningen som börjar klockan sju ikväll. Har ju seriepremiär hemma till helgen.. på lördag. Så det ska bli riktigt kul!

Pyss!