Hipp hurraaa!

Grattis mormor som fyller år idag! Ses sen:)


Frukost på sängen?

Här har vi bara ett urval av alla grejer vi fick på barnmässan när vi var där. Det blev en del kan man säga..


Ett litet urval ;)


I söndags när Daniel kom hem från jobbet låg ju jag och sov efter att jag jobbat natten.. Då kom han in med frukost på sängen, min sötnos=). Det var allt jag gillade - ostsmörgås, ett glas oboy, ett äpple och en chokladbit. Han är allt bra söt ibland min Daniel.. Det händer ju inte allt för ofta.. men kan iaf säga att det inte var första gången;) Älskar dig!


Helgen som gått.. smärta!!

Den här helgen har gått rekordsnabbt.. I fredags kom ju Erik hit som sagt. Vi käkade pizza och lite sånt, sen bestämde dem sig för att ta en utekväll i Säffle=) Så jag skjutsade iväg dem till Harrys och åkte hem igen. Då var det ingen idé att lägga sig o sova innan jag skulle iväg o jobba, så det blev tv för min del.

Jag kom hem från jobbet klockan sju på morgonen och sov i två och en halv timme ungefär innan det var dags att gå upp igen.. ujamejen. Vi käkade frukost lite snabbt och gjorde oss klara för att åka in till Karlstad och Barnmässan. Det var lite kul faktiskt=) Man fick ju hur mycket gratisgrejer som helst bara för att man gick med magen i vädret. Hur mycket prover och annat fint som helst. Det var blöjor, amningskupor, nappar, våtservetter, bodys, barnoljor, barnschampo - you name it. Vi klagade inte=). Daniel fick dille också tror jag.. för han köpte två klänningar, en body och ett par byxor åt bäsen. Kul=) Vi letade efter en blöjhink också.. men kom för sent för den var slut. Då blev vi lite ledsna i ögat faktiskt..

När vi kom hem trodde jag att jag skulle dö lite. Jag hade så fruuktansvärt ont i hela kroppen. Speciellt av foglossningen efter allt springande i trappor när jag jobbade och efter allt vankande på barnmässan. Jag hade LÄTT den värsta dagen under hela graviditeten. Jag grät mig igenom hela lördagskvällen för all smärta. Benen värkte, ryggen värkte och ljumskarna gjorde äckligt ont! Usch..

Inte nog med det så skulle jag ju jobba natt till söndag också. Det var inte den roligaste arbetsdagen jag har haft.. Men det gick bra till slut det med. Gårdagen var lugn.. väldigt lugn. Jag gjorde ingenting. Var tvungen att vila kroppen kände jag. Jag lagade mat.. det var det enda jag fick ut av dagen igår. Så det säger ju mycket. Det var väldigt mycket tv igår kan jag ju säga.. Men det var jag värd.

Idag är det näst sista gången med föräldragruppen också. Daniel fick inte ledigt från jobbet idag, så jag får gå dit själv:(. Förbannat. Inte alls kul.. det är ju nånting som man vill göra tillsammans. Så hade dom nåt möte som var obligatoriskt idag.. typiskt!

Nu ska jag fixa disken..
Pussokram!

Vecka 35

Kroppen: Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Barnet: Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Helg!

Äntligen helg igen! Erik åker med Daniel hem efter jobbet idag och hälsar på oss lite. Vi ska käka hemmagjord kebabpizza och umgås helt enkelt. Ska bli trevligt! Jag ska jobba inatt på det andra distriktet också, sen någorlunda i tid imorron bär det av till Karlstad och barnmässan. Ska ut till Babyproffsen och Barnens Hus en sväng också för att kolla på lite grejer. Vilket kommer bli första gången jag och Daniel gör det tillsammans.. men bättre sent än aldrig, haha=).

Sen blir det jobb natt till söndag igen förstås. Och på söndag händer det väl inget speciellt vad jag vet.. Daniel ska jobba då iaf. Så vi får väl se vad jag hittar på!

Nu blir det mat!
Pussokram!

Carbonaaara

Jag gjorde Pasta Carbonara igår.. himmelskt gott! Har inte gjort det på hur länge som helst. Och varför inte då kan man ju undra.. det är ju så lätt och så äckligt gott! Jag åt iaf ihjäl mig på det igår, hehe. Mums!


Här kommer lite fler önskningar också från min sida, hehe. Har hittat lite grejer till, tro det eller ej=). Allt kommer från bluebox.se. Det är ju iaf 2 veckor kvar bara:) Och jag blir som vanligt som ett barn på julafton, haha.


Små tights till bäsen. Så söta!


Läppbalsam, minibakelse.


Små söta handvirkade babyskor. 0-6 månader. Underbara=)

Waffles!

Idag är det våffeldagen! Usch, va trevligt (läs; gott). Så ska ta en tur in till Säffle sen innan föräldragruppen klockan tre och införskaffa lite ingredienser, så blir det våfflor sen!


Senare ikväll ska jag iväg och kika på säsongens sista innebandy match också. Lite sorgligt kan man tycka. Men snart är det en ny säsong och då är jag med på banan igen, vilket känns spännande! Längtar ju nööönting! Mindre kul är väl att man kommer väl komma in precis lagom till försäsongsträningen, haha. Sikken otur! Men det kan nog jag behöva. Men den dagen jag kommer få gå in på planen och leka med klubban igen kommer vara speciell:) Hur som helst... så är det Grums sista kvalmatch jag ska titta på.. De har vunnit båda matcherna innan och vinner de idag så vinner de hela "kvalserien" och hänger kvar i tvåan. Hur som helst så kommer de nog att klara sig kvar.. även om de skulle förlora ikväll. Så det så!=) 

Nu blir det mat!
Pussokram!

Shoemania :D

Har köpt fyra par skor den senaste månaden och laddat upp inför våren och sommaren 2009 kan man nog lägga upp det, ha. Men vad ska man säga.. jag älskar skoooor!


Enkla ballerina från barnavdelningen på Kappahl, haha.


Sandaler från Ellos.


Pumps från LaRedoute.


Min favorit! Från skokanonen, haha.

Jag gillar tydligen svarta skor också ser jag.. Alla paren kommer att användas flitigt under året:)

Besök hos MVC

Var alltså hos barnmorskan i förmiddags.. Måttet på maggen stod på 33 cm idag.. jämfört med vecka 30 då jag stod på 31 cm. Har inte papprena framför mig, men jag har för mig att det var nåt sånt iaf. Allt annat var som det skulle också.

Imorgon är det dags för föräldragruppen igen. Har tre gånger kvar där. Sen efter det är det inte så länge kvar=). Börjar bli riktigt spänd inför förlossningen.. på ett bra sätt då.. det ska bli grymt! Kommer nog att vara en upplevelse utan dess like.. så heja heja! Dagarna får gå undan nu:)

pussokraam!

Åren går alldeles för fort..

Hittade precis ett gammalt kort på mig och Alicia.. där hon inte är så gammal. Snacka om att åren går undan alltså. Nu är hon lite större :)


Lääängesen


Nutid. Så sööt =)

Maaagen

 vecka 26 vs. vecka 33 

Haha, hooly crap! Snack om bildbevis! Sa jag inte att jag kände att jag hade avstannat lite i tillväxten av magen? Guess not! Tji fick jag.. Imorgon bär det av till barnmorskan igen för mätning och det andra vanliga förstås. Då får vi väl se hur mycket jag har växt sen sist....


vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.


Kalas och helg..

Då var det lördag igen då alltså.. och det händer inget speciellt idag alls. Inte öht i helgen heller.. Ska jobba inatt bara. Igår hade Linda sitt kalas här hemma. Det var trevligt! Mindre trevligt var det att se hur bruna Pirjo, Jaska, Nicke och Mikkis var, haha. Snacka om avis.. =) Jessica kom också och hade med sig Kim och nyfödde Nikki. Hon är så sööööt. Jag ringde efter syrran också som är så himla bebissjuk, så hon fick komma o säga hej till Nikki. Det ångrade hon inte=). Kalaset flöt på bra, men jag kände att jag inte vart så himla social. Hade så jäkla ont överallt. Jag städade uterummet och en del av huset innan alla kom. Vilket min kropp inte riktigt kunde tåla. Tyvärr. Försökte iaf så gott jag kunde=).

Kul att träffa Jeanna igen också! Henne har jag inte träffat sen... jag vet inte ens när. Det är synd. Jag gillar henne. Hon, jag och Linda var ju bästa trion ett tag, sen sket det sig. Vi gled isär.. vad hände? Tråkigt, hur som helst.


Pappa kommer hit sen också. Vi tre ska kolla hockeyn och ta det lugnt här hemma. Ska bli lite skönt faktiskt. Behöver vila upp mig lite innan jobbet inatt. Ska ha en tjej med mig inatt också, ska lära upp henne. Hon ska bli vikarie för mig sörrni. Så ska lära upp henne de tre kommande gångerna här nu. Skönt med lite sällskap.

Ska försöka få in lite bilder på maggen också tänkte jag..
Den har väl växt lite sen vecka 26 iaf, hehe.
Hejpa!

Fortfarande tröttast.nu

Uuusch, det har hänt nånting nu. Det måste det ha gjort. Jag vill inget hellre än sova hela dagarna. Inatt kunde jag inte sova alls, så då vart det fel på det istället. Men under dagarna är jag ju nästan katastrofal.. ögonen är jättesömniga och jag vill som sagt inget hellre än att sova. Men det funkar ju inte.. då skulle jag aldrig klara av att somna på kvällen sen. Vilket dilemma, eller hur? haha.

Köket är till 99% klart nu också! Underbart! Nu är det bara skåpluckorna som ska lämnas in.. Redan nu är det jättefint.. golvet och tapeterna och listerna och hej o hå=) Dock har vi gröna skåpluckor.. haha. Så det ska fixas. Sen är det äntligen klart! Så himla skönt.

Imorgon kommer det lite folk hit också. Linda ska ha sitt kalas här hemma hos oss, så det kommer lite släkt och vänner. Kul att Jeanna kommer också! Hon har ju inte varit här + att jag inte har träffat henne på hur länge som helst! Så det ska bli kul! Jag och Daniel måste städa uterummet sen när han kommer hem:( Buhuu.. tråkigt! Men det är ett måste. Kan inte se ut som det gör nu iaf.. speciellt inte om det kommer folk imorron, hehe. Daniel stod ju där ute och sågade till golvet och listerna så det är en massa spån öööverallt där ute. Så det ska fixas senare. Sen blir det hockey ikväll också! :)

Pussokraam!

Happy B-daay!

Grattis till Linda som fyller stor tjej idag!=) Ha en bra dag så ses vi imorgon!!


Önskelista

Fyller ju faktiskt år om ett par veckor.. Så här kommer önskelistan mamma=) Och till er andra som tycker att jag är så hiiiiiiimla snäll, haha.


Morgonrock / kimono från Halens.se 149:- stl 36/38. Svart. (Behövs då jag inte orkar sätta på mig kläder direkt på morgonen, hehe)


Leggings 2-pack från Halens.se. 100:- Svart+vit. Stl 36/38.


Handväska från HM.com. 179:- svart. (Behövs då våran katt har läckt i min fina handväska, luktar inte smultron där längre inte)


Såså.. det var beställningsvaror det. Sen smiter det väl med lite annat smått & gott också, hehe.

Såsom:
En ny dammsugare. (Nu har vi en sån amerikansk modell, jättestor o klumpig.. skulle vilja ha en liten "vanlig" dammsugare.)
Babyvakt till bäsen.
Minneskort till mobilen - 8 GB.
Presentkort på Lindex. (Har hittat en amningbehå.. kors i taket)

Pussokraam!


Vecka 33

Kroppen: Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Barnet: Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

tröttast.nu

Japp, det är jag det. Jobbade ju inatt och sov nästan 7 timmar när jag kom hem.. ändå är jag helt slut, haha. Bra skit det. Nästa gång ska jag lära upp en som ska bli vikarie på mitt distrikt, så hon kommer jobba när jag är sjuk och de gångerna som jag behöver ta mammaledigt. Precis runt förlossningen där. Trevligt att få lite sällskap på rutten.

Igår va vi o hälsade på hos Pasi & Jessica.. vi hämtade upp Linda i Grums först som var hemma från Göteborg. Sen åkte vi vidare till pappa Bosse och kollade melodifestivalen där, vilket var trevligt!

Daniel håller på o lagar mat nu, sen blir det kanske hockey i Grums. Vet dock inte om jag orkar släpa mig dit... men än finns det hopp, hehe.

Just det! Imorron startar föräldrakursen vi ska på också. Fyra tillfällen á två timmar. Det ska bli kul! Dock är inte Daniel lika exhalterad som jag.. men det hinner väl kanske ändras. Så klockan tre imorron är det dags.. kul kul!

Nu blir det maaat! Makaronilåda... yum!
Pussohääj!

Så söt!

Så där ja.. har varit i stan idag. Har köpt present till Linda som fyller år om 9 dagar. Hoppas hon blir nöjd=). Jag köpte även en mammatröja på rea på HM.. provade den inte, men den lär passa. Sen vart jag och Daniel iväg till patienthotellet och hälsade på Jessica och den lilla nyfödda, hihi. Hon var såå söt! Och så liten! Jag fick plocka upp henne och hon skrek lite först, men jag klarade allt av att lugna ner henne:). Det var så mysigt! De här två månaderna kommer gå fort va? Tänk när man har en egen liten gosesnos som man kan va omkring hela tiden.. underbart!


Grattis!

Grattis till Pasi och Jessica som fick sin lilla knodd inatt! =) Usch vad jag är avis, hehe.

The Wrestler

Jag och Daniel kom äntligen iväg på bio igår. Såg The Wrestler och den var helt okej måste jag säga. Men Mickey Rourke är fan lite creepy alltså.. grotesk. Ser ju inte mänsklig ut. Yikes. Bion började halv tio så vi åkte hemifrån runt åtta och var hemma strax efter kl ett på natten. Grattis Daniel som skulle upp halv sex imorse, hehe.


Innan vi åkte började vi lägga golvet i köket.. HALLELULJA! Det har ju stått still i ett par veckor nu eftersom vi fick lite problem med en läcka under diskbänken. Men nu är golvet lagt iaf! Och det blev superbra! Skitsnyggt med ett mörkare golv till en ljusare tapet. Nu är det "bara" lister som fattas och skåpluckorna som ska lämnas in. Sen är det klaaaart. Längtar verkligen..

Jag började måla bäsens spjälsäng igår också, dock bara ena sidan på alla delarna. Men ska fortsätta idag, så får vi väl se om jag hinner färdigt. Måste in till ams och få en påskrift också.. suck.

Pussokraam!

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Besök hos mvc..

..och både jag och bäsen mår bra=). Jag frågade lite om det här med foglossning och om det finns nåt man kan göra för att lindra det.. och det fanns det. Finns så kallade stödbälten som man binder runt rumpan, men det kostade 500 spänn för ett sånt litet bälte! Då har jag hellre ont, faktiskt.

Sen fick jag lite böcker och broschyrer om förlossning och "leva med barn" osv. Lyssnade på bäsens hjärta och mätte min mage som vanligt. Jag ligger fortfarande högst upp i kurvan, hehe. Undrar hur stor jag kommer vara när jag är som störst.. Ändå tycker jag att jag har stannat upp lite nu.. men tydligen inte:).

Nu ska jag fixa till lite mat.
Pussda!

Bröllopstider =)

Ikväll åker Daniels kusin Lena ochv hennes Sam till Sri Lanka.. snacka om skönt. Och väldigt spännande för deras del=) De ska ju gifta sig där nästa fredag. Förstå ens vad fint eller.. ujamejen. Synd att man inte kunde följa med bara, hade varit riktigt kul att få fira med dom. Lycka till med allt och ha en bra resa!=)


Lena Mikkis & jag

Out from under



Jag gillar den!

Nattinatti! Ska iväg o jobba om två timmar..så dags att få nån timmes sömn, tack!

Jobb och helgen..

Helgen som varit har vart väldigt trevlig. I lördags var vi på Elins födelsedagsfest, vilket kändes lite konstigt att vara på fest tillsammans med Elin utan att dricka en droppe alkohol, hehe. Hon och jag som är gamla partymates;D Har haft många roliga stunder med den tjejen, love her! Jag skulle ju jobba den natten där också.. så vi stannade inte alltför länge. Men det var kul!

På söndagen skulle jag och Daniel på bio tänkte vi. Vi skulle se the wrestler hade vi bestämt. Vi kom dit och det var stängt till allas förvåning. "Stängt pga dödsfall" stod det på en skylt där.. Så det blev det inget med. Det var tydligen nån i personalen som hade avlidit på eftermiddagen och de hade stoppat alla filmerna som gick och stängt biografen direkt. Usch, hemskt.

Jag jobbade natt till måndag också och nu inatt. Sen ska jag iväg inatt igen.. Sen blir det nog inte nåt mer jobb förrän den vanliga söndagsrutten. Men det är kul att vara sjukvikarie då man får jobba mer! Jag gillar det=) Inatt var det dock mindre kul, då det snöade heeela dagen igår och de allra flesta hade inte varit ute o skottat direkt. Så jag vart måttligt kall och blöt om fötterna när jag kom hem..




Nu sitter jag hos syster och barnen.. jag och Daniel blir bjudna på mat sen=) mums!
Pussokraam!

Ny telefon!

Ääntligen har jag skaffat ny telefon. Fixade ett abonnemang på Halebop och köpte med telefonen därifrån. Det blev en Samsung Touchwiz. Dock rosa. Fanns inte svart inne på lager. Så jag fick nöja mig med en rosa. Den är inte skriiikrosa iaf.. och jag är grymt nöjd med den!


Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.