Helvetesrenovering...

Daniel och jag började renovera köket i måndags. Eftersom vi bara hyr huset, så står hyresvärden för allt material. Och det tackar vi för. Vi började riva tapeterna i måndags och blev klara med det IGÅR!! Snacka om att vara lite sådär småtrött på det.. och ont i händerna fick man. Satt typ fem lager med tapeter som man skulle få bort så gott det gick.. usch. Men iaf, igår började Daniel spackla väggarna. Äntligen! Han spacklade två gånger igår och idag - nu - håller han på o slipar för fullt där nere för att sen spackla igen om det behövs.

Så man har väl inte kommit så där jättelångt än kanske. Imorron kommer pappa hit efter jobbet och ska hjälpa oss i helgen. Då kanske det går lite snabbare framåt för oss. Imorron ska vi väl börja sätta upp tapeterna också och sen lägga golv efter det.. Sen ska vi lämna in köksluckorna för att få de spraymålade. Vi får väl se när vi är klara med allt det här.. hehe.

Det är absolut inte kul att vistas i köket nu. För att inte snacka om att laga mat där inne. Blääää. Vill inte vill inte vill inte. Men det är exakt det jag ska pallra mig ner o fixa nu. Mat. Hongri. Låt det gå undan..

Pussokraam

Vecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Svår olycka? JO tack...

Jag, syster, Martin och ungarna åkte in till Säffle och kollade div 3 hockey igår kväll.. Säffle mötte Kungsör. Efter 8-9 minuter in i första perioden var oledolyckan framme kan man säga. I kamp om pucken rasade en säfflespelare mot mål  och målvakt och han rammade den stackars målvakten.. med skridskorna före. Vilket inte var helt okej, men det var absolut inget medvetet. Målvakten låg kvar på mage först..och jag tänkte för mig själv "herregud, det där kan inte ha gått bra", men så reste han på sig och verkade bara lite omtumlad. Tills han fick syn på högerbenet och pölen med blod på isen.. då skrek han och det gick ett sus genom publiken. Det var inte ett litet skärsår han hade fått. Läste i tidningen att det var 4-5 cm djupt och han fick åka in och opereras i Karlstad. Det gick nog lite senor och allt möjligt där skulle jag tro. Precis över knäskålen hade han fått skridskon, där det är en glipa mellan skydden. Snacka om otur. Tur var dock att det kom folk in på isen och hjälpte honom att stoppa blödningen såpass snabbt ändå, för det bara rann ur honom. Ambulansen kom dit relativt snabbt också och satte dropp och lindade in honom i massa filtar.. Så det blev nog ett lyckligt slut där ändå..
 
En allvarlig olycka inträffade på söndagskvällen när Kungsörs målvakt fick benet uppskuret av en skridsko. Hockeyspelare svårt skuren av skridsko

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

♥~♥~♥

Igår var jag och Daniel iväg till mödravården.. Det var dags för nya prover, min mage skulle mätas och vi skulle få lyssna på bäsens hjärta. Det slog så fint så=) Sen fick jag lite häften om amning och avslappningsövningar. Avslappningen kommer passa mig perfekt.. Daniel ska massera mig o sånna grejer, vilket inte är helt fel, hehe. Nästa besök hos mvc är den 12e februari.

Nu ska jag in till ams om en timme, ska få några papper påskrivna bara. Sen ska jag in och handla en sväng för att sen åka tillbaka hem. Då blir det att ta tag i dammsugaren minsann.. kul kul......

Höörs.
Pussän!

Att vara gravid - piece of cake?

Äntligen fredag och helg! Fredagen blir lugn med tacos ikväll och tv. Pappa kommer hit och hälsar på också. Imorgon ska jag iväg o kika på brudarna.. möter Hagfors på hemmaplan. Efter det sticker vi direkt hem för Alicias kalas. Sen jobba natt. Sen iväg på söndagen och kolla innebandy i Karlstad. Hela Grums IBK ska dit, så jag blev medbjuden jag också. Vilket ska bli skoj! Va inte igår jag va inne o kikade på dom heller så..

♥~♥~♥

Det här med att vara gravid var ju inte så gulligt som man trodde heller... hehe. Jag vet brorsan, mer gnäll från min sida. Men vill du prova att vara gravid så.. be my guest=) När man ser nån som är gravid så tänker man ju, eller iaf jag, att ååh va gulligt. Medan hon kanske mår skit liksom. Just nu känner man ju varenda liten rörelse och sparkarna blir mer och mer rejäla för varje dag som går känns det som. Man tänker ju inte riktigt på att det är så mycket som händer där inne.. Och sen är det ju foglossningen också då, den är inge trevlig. Sova börjar bli svårare också.. magen är i vägen, man kan inte ligga på rygg för då trycker bäsen mot det o det och när man ligger på sidan gör det ont och bla bla bla. Men sen vet man ju att allt kommer vara värt det sen efteråt=) Och snacka om att jag längtar tills dess.. tills det dära.. efteråt=)

Nu blir det handla!
Pussokraam!

Lilltjejen blir stortjejen?

GRATTIS säger vi till underbara Alicia som fyller hela 1 år idag!




Vecka 24

Vecka 24 - 12 jan - 18 jan 2009
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

♥~♥~♥

Idag har jag och Daniel varit barnvakt åt Alicia hela dagen, vilket har varit skoj såklart! Vi va iväg på ett möte på förmiddagen, sen hämtade vi henne hos farmor o farfar. Hon somnade direkt i bilen och sov nån timme eller två när vi kom hem. Sen efter det vart det full rulle hemma, hehe. Daniel och Alicia spelade trummor.. hon är helt överlycklig när hon sitter bakom trummorna i Daniels knä.. de är så söta så=) Hörselkåporna gör ju henne inte mindre söt heller så, hihi.





Nu är det snart sängdags.. ska dock försöka tvinga Daniel att färga håret på mig först.
Tror ni jag lyckas? Mja... tveksamt................ haha.

Pusspuss!

Mmm foglossning... yum!

Det vart ingen trevlig grej det där inte.. Har antagligen börjat känna av foglossning eller bäckenuppluckringen som det så fint heter. Det är nåt hormon i kroppen som gör att bäckenet vidgas och gör det mer rörligt för att underlätta vid förlossningen. Men det gör oont..

Tog en promenad tillsammans med syster, hennes gubbe och barnen i fredags. Det var efter där som allt blev värre. Efter att jag hade suttit ner en stund efter promenixen så kunde jag knappt gå, för det gör så ont när man sätter ner fötterna. Jag var inte i extas när jag skulle iväg och jobba natt till idag heller, man ska ur och i postbilen hela tiden.. Men nu känns det ju iaf bättre. Är dock inte helt förtjust i tanken av att gå ut o gå längre, hehe.

När ska nästäppan försvinna??

Pusseen

Lite bebisgrejer=)

Söta små saker vi fått i bebisväg =)


Sovpåse


Rosa rosa rosa =)












Den här köpte syrran för Daniels skull.. tror ni han sken upp eller? haha.


Han kanske inte blev lika glad över den här dock, hehe.


Usch... Den här köpte Daniel på rea. Jag gillar den inte.. tur att hon inte kan ha den förrän hon fyllt två år ungefär, haha.

Vecka 23..

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Summering av 2008

Januari:
Bodde hemma hos pappa i Långserud. Långt ifrån verkligheten kan man säga. Där trivdes jag=). Började jobba på Pekås i Karlstad där jag trivdes till allra högsta grad. Jag och Daniel blev tillsammans på riktigt och träffades så ofta vi bara kunde. Innebandyn var ju också i full gång och jag började spela i Grums precis innan jul. Finns inget bättre lag.. älskar dom! Blev moster för andra gången till en liten sötnos vid namn Alicia=).

Februari:
Vad hände ens i februari? Dåligt minne.. japp, det har jag. Men jag och Daniel pendlade mycket fram och tillbaka mellan Göteborg - Långserud och Göteborg - Karlstad. Jag flyttade ju till Karlstad i mitten av februari någon gång. Jag tog över Annikas gamla lägenhet på 20 kvadrat på Norrstrand. Det var väl iaf helt okej att bo där.. men inte mer, hehe.

Mars:
Jag och Daniel började prata mer och mer om att han skulle flytta tillbaka till Värmland och Karlstad. Men det var mycket som skulle fixas och dolas med innan det blev verklighet. Jag fick också "gå" från Pekås, då de gav mig kicken efter att jag skadade ryggen och var tvungen att vara sjukskriven en vecka. Hur sjukt är inte det?!

April:
Jag fyllde mina 22 år och det vart lugnt en lugn tillställning med familj och pojkvän på själva födelsedagen och dagen efter ställde vi till med kalas hos Erica & Mattias eftersom min lägenhet på 20 kvadrat kändes lite för liten, hehe.

Maj:
Drömmen blev till verklighet. Låter jävligt töntigt, men så kändes det, hehe. Daniel fick jobb i Karlstad och flyttade in i min lägenhet (!). Vi bodde två stycken på 20 kvadrat.. snacka om att det skulle bli ett sjujäkla test för vårat förhållande. Men vi klarade det.. inte bara klarade det heller. Det var mysigt på ett sätt att bo så tätt inpå varandra och det fanns nästan inga dåliga grejer med att bo så. Jag och Daniel åkte till Stockholm för att gå på KISS och deras konsert på Stockholm Stadion.
Juni:
Började sommarjobba på Gruvön som truckförare för fjärde året i rad, hehe. Sommaren började på allvar=). Mycket fest och häng med vänner! Daniel fyllde 25.
Juli:
Den här månaden vart det mest jobb och träning. Men också mycket fest såklart.. Gjorde mitt första besök på Skruvstadparken. Vilket blev en hit, hehe.

Augusti:
 
Slutade jobba på Gruvön. Jag och Daniel blev Säfflebor den här månaden och vi kan väl båda säga att det var det bästa beslutet vi någonsin tagit. Flyttade alltså till ett hus i utkanten av Säffle. Och här trivs vi kan jag lova! Gjorde också mitt andra besök i Skruvstadparken då vi åkte och kikade på Torgny Melins. Jag drog, antagligen, årets fylla och hade världens äckligaste baksmälla dagen efter. Vi hade inflyttningsfest också. Och då fick jag träffa en av Daniels wackiga kusiner Robban.. helt galen=).
September:
Började jobba för ProAqua. Blev dock inte långvarigt då jag fick reda på att de hade fifflat lite för mycket för min smak.. Jag slutade. Vi började komma i ordning ordentligt i huset med möbler och annat. Innebandyn drog igång en ny säsong. Klubben heter fortfarande Grums IBK. I början av September kom den bästa nyheten nånsin. Jag och Daniel ska bli föräldrar!! Här någonstans fick jag reda på att brorsan och Emma skulle få en bäse också=). Fick iaf reda på det innan jag visste om att vi skulle bli mammapappa.

Oktober:
Mådde skräp under första delen av graviditeten. Åt nästan ingenting och gick ner 8 kg på bara några veckor.

November:
Åkte in akut med magsmärtor och trodde på riktigt att nåt hade hänt med bäsen i magen. Men allt var som det skulle och vi kunde åka lättade därifrån. Började jobba extra på Tidningstjänst i Säffle. Jobbar natt och kör ut GP, DN & SvD med postbil.

December:
 
Fick se bäsen på ultraljudet den 1 december och fick reda på att det var en flicka=). Jag, syster och pappa åkte till Ullared dagen efter och shoppade loss ordentligt. Sen var det jul och den firades hemma hos syster och Martin. Nyår firades på samma ställe och jag skålade med juice, haha. I mitten av månaden kände jag första sparken från lillan. Så otroligt mäktigt. Åkte också snöskoter för första gången nånsin tillsammans med Daniel hos hans mamma och hennes Kent uppe i Sysslebäck. Mys!

Det var väldigt kort om vad som hände förra året. Man kan ju inte få med allt;)
Pussokraaaaam!