NU baby!! :)

Blev faster igår kväll strax efter åtta! Wiiie! En liten flicka blev det.. En liten Nova:) Så fint! GRATTIS!


No baby..

Har inte blivit faster än... så heja heja!!


Inhandlat

I lördags köpte vi ju madrass, täcke, kudde och sängkläder till spjälsängen. Och igår var jag in på IKEA och köpte ett spjälskydd också. Titta så fint det blev!:)



I fredags köpte jag lite kläder också till lilltjejen. Var på Lindex och hade 25% på hela köpet. Det här fick jag med mig hem...

    
Tre bodys, en söt liten klänning och två sparkdräkter.. och allt för 120 spänn!! Sen fick jag med mig ett linne till mig själv och en ansiktskräm. Det var en bra fredag:) haha.


Igår åkte jag ju in till stan för att hyra bilbarnstol också.. Det fanns två varianter att välja mellan. Den ena har syrran haft så den kände jag till ganska väl, så jag valde den. Den är lite tyngre och 150 kr dyrare än den andra modellen, men det är det värt. För den har ett jättebra solskydd och den känns lite säkrare än den andra. Så 450 kr blev det för att hyra den i nio månader. Efter jag gjort det, så åkte jag ju till IKEA som sagt. Förutom spjälskyddet, fick jag med mig lite haklappar, matlådor och balsam.

Efter Karlstad åkte jag och Daniel till sjukhuset i Säffle och MVC för ett (förhoppningsvis sista) besök hos barnmorskan. Allt var som det skulle. Hon lyssnade på bäsens hjärta, klämde på magen min och mätte. Hon kände att bäsen hade fixerat sig och jag har bara växt en cm sen jag var där i vecka 36. Sköönt. Vägde mig gjorde jag också.. Har gått upp precis 10 kg.. från 75 till 85 kg. Barnmorskan skrev också en sammanfattning av graviditeten och frågade lite om våra förväntningar inför förlossningen o så. De papprena skickar hon sen in till förlossningen, så att de har det i min journal ifall jag har speciella önskemål eller liknande. Så det var det:) Fick en ny tid den 8e maj, men jag hoppas att det har hänt nånting innan dess.. snälla snälla snällaaa.


Lycka till!

Brorsan ringde i förmiddags och sa att nånting nog var på gång nu.. Så jag håller tummarna för er! Emma har ju gått över en vecka idag, så hon vill nog att det ska vara över snart gissar jag.

Tänker på er!

Vecka 39

Kroppen: Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska.

Barnet: Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.

Lördagsmys!

Igår var jag och D i stan en sväng. Vi åkte till Barnens Hus för att leta madrass och täcke o så till lilltjejens säng. Men draaa mig baklänges o kalla mig Knut, vad dyrt det var! Madrassen låg på 600 spänn som minst och täcket på 200. Påslakan o så gick också på 200 spänn. Så nej tack sa vi och åkte till Jysk och kikade istället. Där hittade vi en madrass, ett täcke, en kudde och sängkläder för under 400 kr sammanlagt. Det gillade vi! Så nu är hennes säng bäddad och klar=).

Efter det åkte vi in till stan och satte oss på en uteservering där det blev god mat i det fina vädret. Klockrent! Sen tänkte jag att vi skulle kika lite i affärerna, men det var ju lördag så det stängde ju fyra. Till Daniels lättnad, hehe. Så det hanns inte.

Kul var det att träffa alla brudarna i laget igen också! Det var mycket kläm på magen=) Hoppas ni hade en kul fest och mycket kul, brudar!

Imorgon är det dags för ett besök hos MVC igen. Mäta - lyssna - klämma. Men innan det ska vi in till stan igen. Dags att hyra bilbarnstol, ifall hon skulle få för sig att komma lite tidigare än beräknat. Ett täcke till vagnen ska vi köpa också.. Det ska bli kul! Älskar att köpa bebisgrejer!:)

By the way.... 14 dagar kvar!!!

Innebandyavslutning..

Sådärja.. första festen på lääänge som man ska på ikväll då. Känns konstigt. Varje vatten är det som gäller för mig och flickor.... bete er:). Tjejerna ska ha 5-kamp ute på skoghall nånstans först, sen blir det förfest hos Kajsa och sen ut förmodar jag. Jag ska ju jobba inatt som vanligt, så blir väl där en liten stund iaf.

Jag och Daniel ska in till stan först och leta täcke till bäsen.. Sen blir det uteservering och lite käk, vilket inte var igår. Så det ska bli mys! Äckligt skönt väder också!=)

Syster opererade sig ju i torsdags också.. hon hade blivit av med dräneringen idag och hon och mamma var ute och strosade på stan i Frankfurt minsann:). Så allt har gått som det ska och på tisdag kommer dom hem.

Nu åker vi!
Pussokram!

Dra o driit..

Jag sa ju att jag skulle ångra mig idag.. det är precis vad jag gör. Idag skulle jag ha dammsugit och dolat lite här hemma. Men det får vänta tills imorgon, har alldeles för ont av foglossningen nu. Kändes helt okej när jag gick upp ur sängen, men sen har det bara blivit värre. Så soffpotatis blir idag!

Klickade hem tre klänningar från HM igår också.. för att fira att sommaren är på väg kanske. Vad vet jag. Fina är dom iaf och det gick på 300 kr sammanlagt då jag hade lite rabatt o smått o gott. Inte ofta man får tre klänningar för 300 kr inte..


Jobbbb

Japp, så är det. Chefen ringde förut och jag ska iväg och jobba inatt. Killen som skulle köra hade blivit magsjuk, stackarn. Jag tackade tveksamt ja till skiftet inatt och kommer antagligen ångra det imorgon då jag kommer vara dödens död i kroppen. Många lägenheter på det här distriktet, vilket kanske inte är det ultimata för mig just nu. Men en ganska stor del av mig hoppas på att det kanske kan skynda på ankomsten lite...

Update...

Jag och pappa var hemma strax efter sju igår kväll.. Trevligt med en liten roadtrip till Arlanda över en dag sådär, hehe. De sista två timmarna i bilen vart dock inte så himla skoj. Jag fick förvärkar och magen drog ihop sig till en handbolls storlek kändes det som och blev stenhård. Så jag hade ontontont där på slutet.. Det var ju oregelbundna värkar, så jag förstod att det inte skulle bli nåt, men jag kan ju inte säga att jag inte hoppades:) När jag kom hem och fick lägga mig och vila, så gick det över ganska snabbt. Vilket var skönt, för jag var heelt slut.

Brorsan och Emma var ju beräknade till 21 April.. alltså igår. Så när som helst nu får de åka in. Lycka till!:)

Jag och pappa stannade på Sveriges största godisbutik på vägen hem igår också.. hihi. Köpte en heeel del kan jag ju säga. Till och med pappa köpte över ett halvt kilo.. och pappa köper aldrig godis, så jag vart lite förvånad, haha. Jag å andra sidan köpte nästan ett kilo, haha. Mums! Usch, ska bli skönt att få komma igång o träna lite efter graviditeten;D

Snackade med Erica Larsson också för en stund sen. Hon sa att vi antagligen kommer få spela i div 2 nästa säsong ändå!! Wohoo! För NB87 kanske inte skulle få ihop nåt lag eller vad det nu var.. så jag hoppas på att det blir div 2 alltså! Vore skönt att slippa div 3...

Har precis deklarerat nu också.. får tillbaka nästan exakt 8000 spänn. Vilket känns skööönt! Kul med en extrapeng så här till sommaren:) Men mycket av det ska sparas har jag bestämt.. jag ska vara dutti:)

Nu ska jag hoppa ut i solen och läsa lite..
Pussohääj!

On the road..

Nu sitter man i bilen på väg till Arlanda då.. Dags för syster att åka till Tyskland och jag är med som sällskap både till henne och pappa som kör. Så många timmar i bilen blir det idag!

Pussokram!

Vecka 38

Kroppen: Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet: Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnets vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

Grillen ska fram!

Erik kommer hit i eftermiddag.. och grillen ska användas flitigt, mums!

Igår var vi ju på Teddys 50års-kalas och han hade iiiingen aning om vad som pågick, hehe. Han kom in i lokalen och en sisådär 30 pers började sjunga ja må han leva.. då vände han och gick, haha. Han vart lite rörd faktiskt=). Även om jag inte kände en käft där borta så var det väldigt trevligt! En liten bebis fick man träffa också, Alicia hette hon och var tre månader gammal.. ååååååh! Så söt.. ge mig!

Nu är det snart dags för SM-final nummer ett på tvn. Balrog - Falun.. det kan kvitta känns det som. Gillar inte nåt av lagen, då jag spelat mot dem ett antal gånger.. urk. Men herr-finalen blir nog grejer! Heja Warberg!!!

pussokram!

Maggen!


Vecka 33 vs vecka 37

Gosh.. nu ser jag ju mindre ut! Men det är jag inte, för jag har växt flera flera cm sen vecka 33. Dock har ju magen sjunkit en hel del. Tatueringen syns ju knappt:P

Gravida människor ploppar upp överallt

En här och en där.. ungefär så är det. Vilket är väldigt kul tycker jag! Alltså, nu menar jag inte att jag ser gravida människor överallt, utan att man får reda på att tjejer som man har haft kontakt med "förr" också ska få bebis nu snart. Det är ju skitkul=)

Fick precis reda på att en gammal lagkamrat - som jag spelade fotboll tillsammans med i Grums - ska få bebis 10 dagar efter mig och Daniel. Så grattis säger vi till Kim och hennes Daniel!=) Vi har ju miljoooner frågor till varandra "hur har din graviditet varit?", "har ni bestämt namn", "har ni tagit reda på kön" och bla bla bla=). Men sånt är ju bara kul:) Hon, precis som alla andra jag har haft kontakt med, har haft en jättebra graviditet. Ingen annan jag känner hade det lite jobbigt ens.. Så jag har kommit på att det måste vara för att jag är så himla stor och att jag har varit det ända från början. För nu ligger jag ju lite ovanför den högsta linjen i kurvan. Så fet.. DET är jag, haha.

Nu har hon iaf sjunkit ner och är väl på g att fixera sig, så det är lite lättare att andas nu iaf. Vilket är ganska skönt. Men det är fortfarande jobbigt att gå och vända sig i sängen, haha. Jajaja.. över till nåt annat kanske........

Ikväll ska jag och Daniel på 50års-kalas.. en arbetskamrat till Daniel som fyller år idag. Så det är väl vad som händer idag. Eller ja, det kommer nån rörmokare hit i eftermiddag också. Vi har tätt i avloppen här nånstans som ska fixas..

Ut i solen med mig!
pussokram!

Lillgrabben fyller stoor grabb!



GRATTIS Alexander som fyller 4 år idag! Hurrahurrahurrahurraaaa! Världens bästaste systerson:)

Hemklickat!

Klickade hem lite grejer från hm.com igår.. Det ena är mycket välbehövligt och det andra är ju bara fööööör gulligt, hihi.


Ny väska.. pga kattskrället..................... 179 kr.


Och den här söööta klänningen med trosa till lilltjejen. Underbart söt! Kunde inte motstå den:) 98 kr.

Arlanda tur och retur..

Igår fick jag ringa till mvc och ändra min tid hos barnmorskan nästa tisdag.. Fick tid veckan efter tråkigt nog. Kul o gå dit o lyssna på bäsen och mätas o grejer, hehe. Anledningen till att jag bytte tiden är för att pappa ska köra min syster till Arlanda den tisdagen. Min kära syster ska till Frankfurt.. dock är det ingen semesterresa. Hon ska lägga sig på operationsbordet och få en gastrisk bypass.. hon ska alltså minska magsäcken. Jag är glad för hennes skull och tycker att det är bra att hon gör något för sin egen skull!

Jag ska åka med till Arlanda och vinka av henne och sen hålla pappa sällskap på vägen hem, så han slipper köra själv. Bra dotter:) hehe. Syrran ska också vara med i Agenda, som sänds på söndagar i SVT. De var här och filmade för nån vecka sen eller två. De ska följa henne innan, under och efter resan eller vad man ska säga. Så det händer mycket spännande grejer för henne nu. Lycka till sis!

pussokram!

Påsk och ett år äldre..

Den här långhelgen har varit heelt underbar! Härligt väder nästan hela helgen och bonnbränna har man skaffat sig, haha. Grillpremiären är avklarad också, snacka om härligt!

I lördags fyllde man ett år äldre, så nu är man hela 23 år gammal. Känner mig inget äldre för fem öre, så det är fint=) Fick två presenter i lördags av Daniel. En t-shirt och ett helt underbart fint halsband, som jag älskar! Sen fick jag vänta med resten av presenterna till igår då vi hade kalaset. Då fick jag en dammsugare (wiiiie=D), en kimono och två par leggings, bebiskläder, ett armband och lite lotter=) Så jag fick det mesta jag önskade mig plus lite till=). Tack alla!

Nu har jag precis vart iväg till arbetsförmedlingen.. där det var vääärldens kö. Satt i kö nästan en timme bara för en liten underskrift. Lite småtråkigt sådär. Sen gick jag till Ica och postade två brev och nu ska jag snart ta tag i disken där nere. Men väntar nog en liten stund till kanske..... hehe.

Pussokram!

Vecka 37

Kroppen: Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet: Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Äggäggägg

Idag gick den årliga äggpromenaden av stapeln i Grums.. Jag älskar den där lilla promenixen. Det är ju tradition.. men jag var inte där förra året heller. Men nästa år.. då jäklar!! hehe. Då blir det andra bullar.. Hade ju inte direkt orkat gå med magen i vädret nu heller, då jag endast orkar gå till postlådan som längst, haha. Fint det..


Ringde till Daniel förut, han fick ju åka iväg och jobba imorse. Jag frågade honom om det var mycket att städa.. "SUUCK.. jaa, det var mycket" hördes från andra sidan luren, hihi. Jag är inte skadeglad jag inte..

Pratade med Emma nyss också.. hon är i Sälen nu. Den årliga sälenresan tillsammans med Skattkärrs dam- och herrlag var nu under helgen tydligen. LIITE avundsjuk är jag måste jag säga.. Vi hade ju så sjuukt kul första året vi åkte! Men ha så kul där borta!!:)

Pussokram!

Ruttet!!

Fy fan va förbannad jag var igår.. matchen spårade ju ur totalt i tredje perioden och domare Tomas Andersson tappade matchen heelt. Jag vart förbannad på Daniel också, som blir så äckligt enögd när det gäller färjestad, haha. Usch, jag spårade ur ett tag jag också.. Jag var förbannad på mycket igår. På HV också till o med. De sög ju i första perioden.. så sitter experterna och säger att de spelar bra? Då vart jag förbannad på dom också, haha. Ojojoj.

Att han den där randiga dömde bort andra målet för HV gjorde ju inte saken bättre. Jag tycker att det där är mål.. stenhårt. Och Daniel sitter.. "nejnejnej, det är ju offside i målgården". Då vänder vi på det då, sa jag.. och då var det en helt annan sak tyckte han, haha. Så det Daniel sa var att när det gällde HV så var det absolut inte mål, men om det hade vart Färjestad som fått målet bortdömt så skulle han ha blivit fly förbannad.. Så tolka det hur ni vill=P.


Men Färjestad är ju värdiga vinnare.. lätt. Och det är stort, för att komma från mig. Men de har varit helt orubbliga tycker jag. Så jag får väl ge med mig där.. helt omöjlig är jag inte=). Måste ändå ge lite cred till HV som kämpade på bra ända in i slutet..

Kul för Daniel som fick städa idag.. sen fick han höra att han ska jobba imorron också, haha. Och då lär det ju inte vara mindre skräp efter allt folk på torget;)

Pussokram!

rackarns mööser

Färjestad vann ju igår ja.. himla oflyt tycker jag. Så nu släpper de väl adrig det här läget att ta hem guldet på hemmaplan direkt. I'm screeeeewed! HV kommer ju aldrig göra en sån match till som de gjorde igår heller så.. helt kört äre ju faktiskt=P. Crap...

Idag är det ju äkta vårväder också.. regnet står som spö i backen. Sitter på övervåningen och undrar om taket håller på att rasa in.. shit. Jag klagar inte på lite regn iaf! Så länge det inte snöar så är jag nöjd:).

Nu ska jag ta tag i skurhinken.. Igår dammsög jag. Så är det när man är höggravid och inte kan göra allt på en dag, haha. Löjligt.

Pussokraamen

Hockeykväll..

Jag börjar nästan hoppas att Färjestad tar hem det där äckliga guldet.. Varför då kan man ju undra? Jo, det är så här att då är det Daniel som får städa efter festen på torget, maha. Det vore ju lite kul för honom att få slita lite för en gång skull;) Speciellt så här innan långledigt o påsk o dittan o dattan=). Nåt straff ska han ju ha;).

Men nej... jag ska INTE sitta och hålla tummarna för Färjestad ikväll. Det kommer aldrig hända sörrni..

Man kan ju tycka att min mage borde ha kommit igång efter all uppkastning i fredags. Men icke. Jag kan inte alls äta som jag brukar. Vilket kanske är ganska bra iofs, haha. För jises vad jag har slängt i mig grejer alltså.. kan väl vara bra med ett litet break, hehe. Är inte helt kurerad heller för den delen.. mår fortfarande lite illa om dagarna och speciellt om nätterna när jag ska sova. Inte roligt.

pussokraam

MVC..

Är precis hemkommen från mvc och barnmorskan.. Allt var som det skulle. Hade dock lite lite äggvita i urinen, så en odling skulle skickas in för att utesluta urinvägsinfektion. Hoppas att jag inte har fått det.. känner inte av det, men man kan tydligen ha det utan att veta om det så.

Hjärtljuden på bäsen var bra och jag har växt 3 cm på knappt två veckor.. Från 33 till 36cm. Jösses. Hur stor ska jag bli? Nu känner jag verkligen av att jag har blivit större också. Jag ligger precis på den översta linjen i kurvan, hehe. Najs. Hon klämde på magen också för att känna hur bäsen låg.. Hon låg med huvet neråt, men var inte helt fixerad än. Utan hon kunde rucka lite på det. Allt var normalt iaf, så det känns skönt!

Nu blir det soppa:)
Kraams!

Update alltså..

Jahaja.. som sagt så hände det ju en hel del under helgen. Både på gott och ont kan man säga. Vi börjar väl med fredagskvällen som inte alls vart så lyckad. Jag började må illa tidigt på kvällen. Daniel och jag åkte in till affären och skulle handla lite. Det orkade jag inte riktigt, fick gå ut och sätta mig i bilen igen pga illamåendet. När vi kom hem satte jag mig i soffan och vi kollade hockeyn och tog det lugnt bara. Efter en stund avtog illamåendet och jag kände mig lite bättre. Försökte få i mig lite vattenmelon och det kändes okej. Men sen kom det tillbaka.. Jag försökte lägg mig o sova, men det gick inte alls. Så jag gick upp och satte mig famför tvn.. och rätt som det var fick jag kasta mig in på toaletten för att kräkas. Det hände 3 gånger på hela natten och jag sov inte en blund. Matförgiftning är det enda logiska jag kan komma på att det kunde bero på, för Daniel blev ju inte dålig. Han käkade inte den maten som jag käkade heller.. så det måste vara så.

På morgonen började jag må bättre, men då fick jag istället en jäkla värk i ryggen som kom och gick i perioder och jag kände hur livmodern drog ihop sig. Jag ringde mamma för att fråga om kräkningar kan få förlossningen att komma igång eller nåt sånt.. För jag vet ju ingenting? haha. Och det var tydligen möjligt.. så jag ringde förlossningen och pratade med dom. Dom sa att jag skulle prova med att ta två panodil och lägga mig o vila ett tag. Om det inte blev bättre så skulle jag ringa igen. Det blev bättre och jag orkade sova ett par timmar. Sen kom värkarna tillbaka och det med besked, för jäklar va ont det gjorde. De var mycket starkare nu och de kom tätare också. Så jag ringde förlossningen igen och hon sa att lägg dig och vila en timme - om det inte blev bättre då så skulle vi åka in. Den timmen gick och jag kände inte av någon förbättring, så vi åkte in...

Snacka om att jag var nervös.. Det hade ju varit fem veckor för tidigt och det vore ju bra om hon hade fått stanna i ugnen ett tag till. Och så blev det ju också.. Under bilfärden in till förlossningen så klingade värkarna av och det lugnade ner sig. När vi kom in så satte en barnmorska på två plattor på magen, en för att registrera bäsens hjärtljud och en för att registrera eventuella sammandragningar. De satt på i 20 minuter och jag hade bara en sammandragning på hela tiden. Sen kom en läkare för att undersöka mig också och han kände på livmodertappen så att den inte hade påverkats och öppnat sig eller så. Det hade den inte. Så allt var bra och vi fick åka hem=). Vilket kändes ganska skönt. Så antagligen var det mina kräkningar som hade satt igång lite förvärkar. Både jag och bäsen mår bra iaf=).

En händelserik helg är iaf till ända nu..
Pussokram!

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Shitenmojs!

I helgen har det hänt grejer... tar mer om det imorgon. Är liite sliten!  Tv blir..

Pussda

Frissan frissan!

Äntligen!! Imorgon ska jag till frissan.. wohoo! Ska bli riktigt skönt faktiskt.. om inte helt underbart till och med! Ska både klippa och färga. Ska till salong city i Grums. Emelie, en tjej som jag jobbade tillsammans med på Gruvön, jobbar som frisör där och hon är jätteduktig! Så det är att rekommendera:). Så kvart över elva imorron sitter jag i stolen;) Sitter och funderar på om jag ska göra nåt drastiskt med klippningen.. men vet inte. Blir säkert det gamla vanliga. Men det spörs.. vi får se hur det blir.

Iischk!

Alltså dessa harembyxor... nog för att dom kanske är äckligt sköna att ha på sig. Men hur ser dom ut? De är ju apfula! Jag skulle då inte gå ut bland folk i såna här, haha. Men det är ju jag det.......


Jag säger upp mig!

Usch, jag kan inte göra nånting längre.. Så jag säger upp mig från allt görande från och med NU! Blä. Det är inte roligt längre.. Att inte kunna göra saker. Eller jag kan ju göra saker.. men minsta grejen jag pysslar med så får jag ju ont överallt och kan bara, i princip, sitta. Hur kul är det? Igår åkte jag in till stan och gick i högst 4 affärer.. när jag kom hem kände jag mig döende.

Och nu när det är så här fint väder då? Då vill man ju ta promenader och vara ute så mycket man bara kan.. men nehejdå. Så jag ska göra allt jag kan för att få lilltjejen att komma en eller två veckor tidigare än beräknat.. det skulle mamma marie uppskatta:) Pappa daniel också för den delen.. för jag gissar att jag inte är världens roligaste att umgås med just nu. Han får ju ut för allt, stackarn... Jag blev skitförbannad häromdan och var nära till tårar för att han inte hade bytt i kattlådan, haha. Då kan man ju börja undra vad det är som händer iaf.. jösses.