Nostalgi

Man kan ju inte göra annat än sakna det gamla Skattkärr.. Sälen2007, lagfesterna vi hade varje helg året runt (!) och alla skratt.. uuuj vad vi skrattade. Sälenfilmen2007 kommer upp här nu och håll i hatten. Är nästan så att man fäller en och annan tår, hehe. Miss yooou!


Filmen har ju varit uppe förut.. men det här är kult mina vänner... kult!

Update vare ja..

Okej.. förra måndan hände väl nåt som inte var speciellt trevligt alls faktiskt. Jag var på Pekås här i Säffle och handlade lite småsaker. När jag hade betalat och skulle packa ner mina varor så svartnade det totalt för ögonen, jag blev illamående och fick sån där äcklig smak i munnen.. var tvungen att sätta mig ner.. där jag stod.... vilket var på golvet. Satt där i ett par minuter iaf.. släpade mig upp, plockade i varorna och drog benen efter mig ut och fick tag på en bänk som jag kunde sätta mig på. Det var riktigt läskigt. Och inte för att vara sån.. men ingen hjälpte mig? Ingen frågade hur jag mådde eller nånting, för det var ju inte heelt otydligt att jag inte mådde bra menar jag. Sjukt egentligen...

Hur som helst. Tog mig helskinnad därifrån och hem och det var ett tydligt blodsockerfall som hade inträffat, hehe. Så alltså inget allvarligt, men det var fortfarande väldigt otrevligt.

I lördags va jag, syster och ungarna uppe hos pappa en sväng. Vi käkade mat och va ner till en liten julmarknad i folkets hus. Mysigt! Sen åkte vi hem och kikade på Dansbandskampen som har blivit lite utav en tradition här på lördagarna, haha. Kan Lars Kristerz åka ur nån gång? Scotts måste vinna.. love em!
Just det.. körde ju tidningsrundan helt själv i söndags också. Det gick riktigt bra till och med! Förutom att bilen stannade för mig efter typ en halvtimme, hehe. Men fick vänta lite och sen köra igång igen.. Tycker om det jobbet faktistk. Det är ganska kul till och med?! haha.

Har för övrigt blivit förälskad också.. japp, så är det.. i Volbeat. Uuuuuh va bra dom är!



Volbeat - Maybelenne I hofteholder

Sådärja.. nu ska jag hoppa ner en våning och fixa med julgardiner och julstjärnor och allt vad det nu är.
xoxo!

Vecka 18.

Kroppen: Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad.

Fostret: Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.

♥-♥-♥

Update kommer senare idag.. promise!

Just another tuesday..

Körde Daniel till Statoil i Säffle klockan sex imorse.. Han och Pasi ska till Norge och jobba i två dagar, så jag blir helt själv här hemma. Första gången jag ska sova själv här i stora huset.. ujuj. Hatar att sova själv i hus.. man ligger bara o lyssnar på allt som inte finns ens. Fantasin flödar vilt.. och inte direkt till ens fördel.


Hände en liten skum grej förrförra onsdan när jag och Daniel va i Grums och kollade på hockey, de mötte Kil. Det dröjde lite innan sista perioden kom igång och alla i publiken undrade varför.. Då berättade speakern (i det här fallet min mamma=P) att det hade varit inbrott i Kils omklädningsrum och alla.. ALLA mobiler var borta och ett par bilnycklar. Sjukt egentligen. Det hade dock inte varit en så svår kupp, eftersom Kil inte hade låst dörren till omklädningsrummet. Så de lärde sig nog en läxa. Bilen såg vi kraschad, när vi åkte från hockeyn, vid orrbyhallen. Och det var massa poliser där och tjo faderullan. Men de hade inte hunnit särskilt långt iaf.. och alla mobiler fick spelarna i Kil tillbaka. Tjuvarna hade tydligen stått utanför orrbyhallen och försökt sälja dem.. haha. Komiskt.

Nu ska jag ta en sväng i Säffle och köra min postrunda, så att jag är förberedd nätt till lördag. Måste nog teståka fler gånger, för det är mycket krusiduller hit o dit. Man ska vända där och man ska in där och ta den genvägen där.. huuvva.

xoxo

Vecka 17

Många kvinnor blir täppta i näsan. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

♥-♥-♥

Jo tack, det där med att vara täppt i näsan är inte roligt. Det är väl okej när man är förkyld, för då varar det bara i några dagar eller nån vecka. Men jag har varit nästäppt i sex veckor nu.. det är ingen höjdare kan jag ju säga.

Har blivit så där dålig på att skriva igen.. ska försöka bättra mig.

Helgen som varit har varit trevlig! I fredags åkte jag in till stan med syster, Martin och barnen för att träffa mamma, brorsan och Emma. Brorsan och Emma var på ultraljud i fredags, så vi skulle dit o kika på bäsen.. han/hon vinkade på bilden.. såg lite skoj ut. Jag tycker det är skithäftigt med ultraljud.. can't wait tills vi ska iväg!! =).

I lördags skulle jag stå i kiosken på Grums hemmamatch mot Sjöstad.. det va inte alls kul. Ont i ryggen och benen var det enda man fick ut av det där egentligen, hehe. Sen åkte vi hem och började laga mat, Daniel gjorde hemmagjorda hamburgare, mums! Pappa kom och hälsade på också, stannade över natten. Och jag jobbade natt, så gick o la mig några timmar innan jag skulle upp (började 02.15) men kunde ändå inte sova. Så snacka om att man var trött på jobbet, som tur var så var det inte jag som körde så.. Just det.. jag kanske inte har berättat att jag har fått ett extrajobb.. bra där. Jag ska köra postbil och köra ut tidningar natt till söndag till en del säfflebor. Jag har bara åkt med och försökt lära mig rutten än så länge, men nästa vecka ska jag köra själv, så det ska bli kul. Får väl se om jag orkar hålla mig vaken, haha. Nejdå, blir nog annorlunda när man kör själv, än om man bara sitter brevid.

-----------

Jag längtar längtar lääängtaaar till första veckan i december!! Ge mig nuu.. Den 1a ska vi ju på ultraljudet + att syrran fyller år. Den 2a och 3e ska vi till Ullared och den 4e ska kanske jag och Daniel på julbord på nöjesfabriken. Skoja inte att jag kommer få dille på julmaten.. för jag är så galet sugen redan nu. Iaf på köttbullar, prinskorv och rödbetssallad, haha. Fint.

Vecka 16

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. Det finns numera även privata kliniker som snabbt kan göra en könsbestämning via Ultraljud, i Malmö finns t ex Emma Ultraljudsklinik och i Stockholm Ultraljudsbarnmorskorna

I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.

Lister - check.

I måndags kom några snickare och kollade ut lister som de skulle sätta upp i huset, där det fattades. IDAG blev de klara.. sjukt egentligen att det tog sån tid, för SÅ mycket var det ändå inte. Sen städade de inte ens upp efter sig, det ligger spån öööverallt efter att de sågat till listerna och massa annan skit. Det gillar jag inte...

Idag har jag varit med mamma på stan, vi hade med oss Alicia också. Det var mysigt. Jag fick syn på en vinterjacka på Fenix som bara kostade 299 kr. Jag måste ha en ny vinterjacka, för jag kan inte stänga min gamla nu, hehe. Jag börjar bli väldigt rund om maggen. Så var det den enda de hade kvar och det var Large på den.. Passade den eller? Jo, det gjorde den.. men ganska precis också. Fick precis igen den liksom... Large? Det va inte roligt. Vadå fatsoooo, haha.

Nu ska jag snart åka iväg till Pasi och Jessica.. Daniel är redan där. Ska hälsa på dem och ungarna=).
Pussda!

Vecka 15

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.

♥-♥-♥

Så där ja.. då var man i vecka 15 alltså. Det blir bara mer och mer spännande för varje vecka som går och det "riktiga" ultraljudet närmar sig med stormsteg. Jag har börjat må lite illa igen, men bara på kvällarna, så det kan jag stå ut med. Har också börjat käka järnatbletter, en tablett varannan dag. Det ska väl hjälpa till att få upp blodvärdet, då det visade sig att vara lite lågt. På ultraljudet kommer vi få reda på könet också.. Det är något som både jag och Daniel vill, iaf nu när det är första barnet, då kan vi inte hålla oss. Andra gången kanske det blir lite lättare att stå emot, hehe.

I helgen var vi (jag, Daniel och pappa) och kikade på Grums, som spelade DM och tro det om ni vill... men vi blev fanimej tvåa :D Inte så illa pinkat:). De slog Dottevik i första matchen och sen Åmotsfors.. Andra dagen mötte de Munkfors (div 1 !) och vi vann med 2-1. Men sen blev dock Karlstad (elitserien) ett eller två nummer för stora, vilket var ganska väntat. Så i finalen.. där blev det stryk med 9-1. Är stolt över brudarna ändå=).

Puss o hääj!